Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Káposztás, zabos lepényke recept

Káposztás, zabos lepényke recept


Elkészítési idő 35 perc

A Káposztás, zabos lepényke hozzávalói:
160 gr reszelt fehér káposzta
50 gr zabpehely
100 ml forró víz
2 egész tojás
1/2 fej vöröshagyma aprítva
só, bors ízlés szerint
30 gr sajt reszelve


A Káposztás, zabos lepényke elkészítési módja:
A zabpelyhet beáztatom a meleg vízbe kb. 5 percig, vagy ameddig teljesen felszívja a vizet. Közben a káposztát lereszelem, és kicsit kicsavarom a levét. Nagyon apróra vágom a vöröshagymát, a fokhagymát zúzón áttöröm. Egy tálba teszem a káposztát, hagymákat, a két tojást, ízlés szerint fűszerezem, majd hozzákeverem a megduzzadt zabpelyhet is. Alaposan elkeverem. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, és egyforma korongokat formázok egy kanál segítségével a masszából. A tetejüket megszórom fekete és fehér szezámmaggal. Előmelegített sütőben 20 percig sütöm nagyjából 180 fokon.


Kategória: Reform ételek receptjei


A káposztás, zabos lepényke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook