Kolbászos tekercs recept
100 perc
A Kolbászos tekercs hozzávalói:
Fél kg liszt
1 csomag porélesztő
2 dl tej
3 egész tojás
só, cukor csipetnyi mennyiségek, ízlés szerint
150 gr vaj
Tetejére:
1 tojás a kenéshez
magok, pl: szezám, kömény, lenmag, mák
A Kolbászos tekercs elkészítési módja:
Az összes hozzávalót egy tálba teszem, majd alaposan kidagasztom a tésztát. Dagasztás után nagyjából 1 órát hagyom keleszteni. Ezután 4 részre osztom a tésztát, mindegyik részt kör alakúra kinyújtom, hat részre szabdalom a köröket, és a háromszögeket megtöltöm bármilyen kolbásszal. Lehet grillkolbászt, virslit, lángolt kolbászt negyedelve, snackkolbászt beletölteni. A fele mennyiség tésztát nyújtást követően mustárral is megkentem, és úgy tettem bele a kolbászt. A tésztákat a szélesebb felüktől kezdve feltekerem, a tetejüket megkenem tojással és opcionálisan megszórom köménnyel, vagy szezámmal, vagy lenmaggal. Minél többféle a szórás, annál mutatósabb. 180 fokon kb 20-30 perc alatt pirosra sütöm. Melegen is nagyon finom, de ha egy picit hagyjuk hűlni, akkor még jobban érvényesül a kolbásztöltelék íze.
A tészta tölteléke variálható. Lehet sajttal is, vagy sajttal és kolbásszal, lehet bármilyen sós jellegű szósszal megkenni és úgy feltekerni. Rengeteg féle variációt érdemes kipróbálni.A kész kiflik fagyaszthatóak, kiolvasztás után is friss és élvezhető.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: pi, okt. 16. 09:04
A kolbászos tekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.