Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Kolbászos tekercs recept

Kolbászos tekercs recept


Elkészítési idő 100 perc

A Kolbászos tekercs hozzávalói:
Fél kg liszt
1 csomag porélesztő
2 dl tej
3 egész tojás
só, cukor csipetnyi mennyiségek, ízlés szerint
150 gr vaj

Tetejére:
1 tojás a kenéshez
magok, pl: szezám, kömény, lenmag, mák


A Kolbászos tekercs elkészítési módja:
Az összes hozzávalót egy tálba teszem, majd alaposan kidagasztom a tésztát. Dagasztás után nagyjából 1 órát hagyom keleszteni. Ezután 4 részre osztom a tésztát, mindegyik részt kör alakúra kinyújtom, hat részre szabdalom a köröket, és a háromszögeket megtöltöm bármilyen kolbásszal. Lehet grillkolbászt, virslit, lángolt kolbászt negyedelve, snackkolbászt beletölteni. A fele mennyiség tésztát nyújtást követően mustárral is megkentem, és úgy tettem bele a kolbászt. A tésztákat a szélesebb felüktől kezdve feltekerem, a tetejüket megkenem tojással és opcionálisan megszórom köménnyel, vagy szezámmal, vagy lenmaggal. Minél többféle a szórás, annál mutatósabb. 180 fokon kb 20-30 perc alatt pirosra sütöm. Melegen is nagyon finom, de ha egy picit hagyjuk hűlni, akkor még jobban érvényesül a kolbásztöltelék íze.

A tészta tölteléke variálható. Lehet sajttal is, vagy sajttal és kolbásszal, lehet bármilyen sós jellegű szósszal megkenni és úgy feltekerni. Rengeteg féle variációt érdemes kipróbálni.A kész kiflik fagyaszthatóak, kiolvasztás után is friss és élvezhető.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A kolbászos tekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook