Túrótorta (sütés nélkül) recept
A Túrótorta (sütés nélkül) hozzávalói:0,5 kg túró
0,5 liter tej
3 tojás sárgája (a fehérje nem kell - jó lesz madártejbe plusz "madárként", addig lefagyasztható, a szerk. megj.)
15 dkg cukor
1 cs. (5 dkg.) Horváth Rozi zselatin (csak ez jó!!! a szerk. megj.)
2 cs. vaníliáscukor
csipetnyi só
Tetejére: tetszés szerint gyümölcs, illetve 2,5 dl gyümölcsléből, vagy szörpből és 2 kávéskanál zseléből készített gyümölcszselé.
A Túrótorta (sütés nélkül) elkészítési módja:
A fél kiló túrót a 3 tojás sárgájával és 10 dkg cukorral kikeverjük.Hozzáadjuk a vaníliáscukrot, és egy csipet sót. A maradék 5 dkg cukorral 3 kiskanál zselatint elkeverjük, majd felöntjük a fél liter tejjel és felforraljuk. A túrós masszához keverjük, majd az egészet kivehető aljú v. oldalú - lehetőleg nem fém tortaformába öntjük.Ha csak fém van, béleljük ki folpackkal az alját és az oldalát is. (Kicsit macerás de megéri, mert a túró savtartalma megtámadja a fémet, s fémízű lesz a torta).(a szerk. megj.) Hűtőbe rakjuk dermedni, majd kb. 4 óra múlva gyümölccsel és a gyümölcszselével díszítjük. Pár óra dermedés után szeletelhető.
(az 5 dkg zselatin kb. 5 kiskanálnyi: 3 kiskanállal kell a tortába, és 2 kiskanállal a tetején lévő gyümölcszseléhez)
NAGYON FINOM!!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: b7bfd4f90e, 2009. máj. 22. 08:47
A túrótorta (sütés nélkül) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.