Tökmagos mézes recept
40 perc
A Tökmagos mézes hozzávalói:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 2 tojás
- 2 evőkanál méz
- fél citrom leve
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 2 teáskanál reszelt citromhéj
- fél mokkáskanál sütőpor
- 5 dkg tökmag
A Tökmagos mézes elkészítési módja:
A lisztet a tálba szitáljuk, majd összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal és a reszelt citromhéjjal. A tojásokat egy másik tálba ütjük, mézet, citromlét, porcukrot adunk hozzá és habverővel habosra kikeverjük. Az előkészített fűszeres liszttel egynemű tésztává gyúrjuk. A kissé lágy tésztamasszából jeges vízbe mártott kézzel 20 darab diónyi gömböt formázunk. Kis tálkába tesszük az apróra vágott tökmagot és mindegyik tésztagömb felét belemártogatjuk. A golyókat a magvas felükkel felfelé sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól legalább 6-7 centiméter távolságra. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk és a sündisznószerű félgömböket 20 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, de készíthetünk hozzá sodót is (gyerekek szeretik tunkolni).
A tepsiben való elhelyezéskor tartsuk be az előírt távolságot ,mert egyébként csúnyán egybesül, a méztől pedig nem lehet szépen majd szétszelni.
Mutatós, uzsonnának is alkalmas kis falatok :).
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: xxLady, 2009. máj. 21. 19:33
A tökmagos mézes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.