Hagymás-császárszalonnás dübbencs recept


- 1 kg burgonya
- 20 dkg liszt
- 20 dkg főtt-füstölt császárszalonna
- 2 nagy fej vöröshagyma
- só
A Hagymás-császárszalonnás dübbencs elkészítési módja:
A burgonyát apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Krumplitörővel alaposan összetörjük, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a kanál megálljon benne. Visszatesszük a tűzre és folyamatosan kevergetve 5 percig hevítjük. A felcsíkozott szalonna zsírját kisütjük, a tepertőt kiszedjük és megpirítjuk benne a felkarikázott hagymát, majd azt is kiszedjük. Evőkanállal a zsiradékba adagoljuk a krumplis masszát, és mindkét oldalát megsütjük. A megpirult nagyméretű galuskákat tálalótálba szedjük, rászórjuk a hagymát meg a szalonnatepertőt és azonnal, melegen tálaljuk.
Használható lilahagyma, a tetejére pedig reszelhetünk sajtot, megszórhatjuk pirospaprikával.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: xxLady, 2009. máj. 20. 15:20
A hagymás-császárszalonnás dübbencs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.