Céklás-csokis piskóta recept
A Céklás-csokis piskóta hozzávalói:1 nagy főtt cékla felkockázva
20 dkg liszt
10 dkg kakaópor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg világos barnacukor
3 tojás
2 dl olaj
10 dkg étcsokoládé kis darabokban
Tejszínhab a tálaláshoz
A Céklás-csokis piskóta elkészítési módja:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A céklát aprítóban pépesítsd (amennyire lehet, nem kell teljesen simára). Keverd el a száraz hozzávalókat, majd a tojással együtt keverd a céklához. Apránként csurgasd hozzá az olajat, végül a csokoládédarabokat. Kivajazott, kilisztezett formában süsd kb. egy órát (tűpróbáig), majd rácson hagyd kihűlni. Leöntheted csokimázzal is. Tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal tálald, hidegen és melegen is nagyon finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. máj. 22. 06:53
A céklás-csokis piskóta elkészítési módja és hozzávalói.