Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Fokhagymás újburgonya recept

Fokhagymás újburgonya recept

Elkészítési idő 70 perc

A Fokhagymás újburgonya hozzávalói:
1-1,5 kg újburgonya
3 fej új fokhagyma
olíva olaj
vaj

kapor


A Fokhagymás újburgonya elkészítési módja:
A burgonyát megmossuk, és héjában feltesszük főni. Forrás után nagyjából 10 percig főzzük, majd leöntjük a vizet. Egy nagy tepsibe teszünk kevés vajat, és beletesszük a burgonyákat. Krumplinyomóval roppantunk rajta egyet és kissé ellapítjuk. Közben a fokhagymákat a szár felőli részénél levágjuk. Minden fejbe locsolunk olívaolajat és megsózzuk. Egyenként becsomagoljuk alufóliába, és tepsibe pakoljuk, majd sütőben 200 fokon 45-60 perc alatt megsütjük. Az idő letelte után hagyjuk hűlni a fokhagymákat, majd kicsomagoljuk és a fejekből a megsült gerezdeket kinyomkodjuk. A fokhagymahúst elkeverjük két teáskanál vajjal. Ezzel a krémes keverékkel kenjünk be a roppantott burgonyánkat, majd sütőben 200 fokon 30-45 perc alatt pirosra sütjük. Tálaláskor kaporral szórjuk meg.

Lehet tejföllel enni, vagy görög johgurttal, lehet köretként, vagy önálló ételként.


Kategória: Köretek receptjei


A fokhagymás újburgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook