Fokhagymás újburgonya recept
70 perc
A Fokhagymás újburgonya hozzávalói:
1-1,5 kg újburgonya
3 fej új fokhagyma
olíva olaj
vaj
só
kapor
A Fokhagymás újburgonya elkészítési módja:
A burgonyát megmossuk, és héjában feltesszük főni. Forrás után nagyjából 10 percig főzzük, majd leöntjük a vizet. Egy nagy tepsibe teszünk kevés vajat, és beletesszük a burgonyákat. Krumplinyomóval roppantunk rajta egyet és kissé ellapítjuk. Közben a fokhagymákat a szár felőli részénél levágjuk. Minden fejbe locsolunk olívaolajat és megsózzuk. Egyenként becsomagoljuk alufóliába, és tepsibe pakoljuk, majd sütőben 200 fokon 45-60 perc alatt megsütjük. Az idő letelte után hagyjuk hűlni a fokhagymákat, majd kicsomagoljuk és a fejekből a megsült gerezdeket kinyomkodjuk. A fokhagymahúst elkeverjük két teáskanál vajjal. Ezzel a krémes keverékkel kenjünk be a roppantott burgonyánkat, majd sütőben 200 fokon 30-45 perc alatt pirosra sütjük. Tálaláskor kaporral szórjuk meg.
Lehet tejföllel enni, vagy görög johgurttal, lehet köretként, vagy önálló ételként.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: pi, jún. 25. 13:09
A fokhagymás újburgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.