Virslis virágok recept

4 pár roppanós virsli
0,5 kg liszt
1 csomag száraz élesztő
1 evőkanál cukor
1 teáskanál só
2,5-3 dl tej
5 dkg vaj
1 tojás
tojás sárgája a kenéshez, szezámmag
A Virslis virágok elkészítési módja:
Az élesztőt kevés forró vízben feloldjuk, megvárjuk, míg felfut. A hozzávalókat tálba öntjük, s az élesztőt is hozzáadva közepesen kemény tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett lapon 8 részre osztjuk a tésztát, gombócokat formálunk belőlük, majd akkora körré nyújtjuk a tésztát, amelybe a virsli belefér. A virslit a tészta szélére tesszük, felcsavarjuk és késsel 6 helyen bevágjuk, de nem vágjuk teljesen át. Kör alakra hajtjuk a virslis rolnit, majd a jobb felső virslis részt a bal utolsó virslis rész elé tesszük, és kihajtogatjuk. Úgy fog kinézni, mint egy virág. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojássárgájával lekenjük, szezámmaggal meghintjük. Előmelegített sütőben 180-200 C-on, pirosra sütjük. Amikor kész, pár percig pihentetjük, majd melegen mustárral, ketchuppal, majonézzel vagy salátával tálaljuk.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. máj. 21. 16:25
A virslis virágok elkészítési módja és hozzávalói.