Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rizspogácsa sült almakarikákon recept

Rizspogácsa sült almakarikákon recept

A Rizspogácsa sült almakarikákon hozzávalói:
2-3 nagyobb alma
15-20 dkg szárnyas darált hús
1 bögre rizs
fél dl tej
olívaolaj
só, bors, kakukkfű, liszt


A Rizspogácsa sült almakarikákon elkészítési módja:
Ujjnyi karikákra szeleteljük az almákat, kicsumázzuk, végeiket lereszeljük. Feltesszük főzni a rizst. Serpenyőben olajat hevítünk és megpirítjuk a húst. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. Mikor félig megsült, hozzáadjuk a lereszelt almát. Kevés kevergetés után 1 evőkanál liszttel és fél dl tejjel krémesítjük. 1-2 percnyi pirítás után lehúzzuk a tűzről. A megfőtt a rizst hozzákeverjük a húshoz úgy, hogy kb. fele-fele arányban legyenek. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, belerakjuk az almaszeleteket s egyenletesen elosztva, halmokat képezve rájuk kanalazzuk a rizses húst. Sütőben kb. 10-15 perc alatt aranybarnára pirítjuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rizspogácsa sült almakarikákon elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook