Rizspogácsa sült almakarikákon recept
A Rizspogácsa sült almakarikákon hozzávalói:2-3 nagyobb alma
15-20 dkg szárnyas darált hús
1 bögre rizs
fél dl tej
olívaolaj
só, bors, kakukkfű, liszt
A Rizspogácsa sült almakarikákon elkészítési módja:
Ujjnyi karikákra szeleteljük az almákat, kicsumázzuk, végeiket lereszeljük. Feltesszük főzni a rizst. Serpenyőben olajat hevítünk és megpirítjuk a húst. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. Mikor félig megsült, hozzáadjuk a lereszelt almát. Kevés kevergetés után 1 evőkanál liszttel és fél dl tejjel krémesítjük. 1-2 percnyi pirítás után lehúzzuk a tűzről. A megfőtt a rizst hozzákeverjük a húshoz úgy, hogy kb. fele-fele arányban legyenek. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, belerakjuk az almaszeleteket s egyenletesen elosztva, halmokat képezve rájuk kanalazzuk a rizses húst. Sütőben kb. 10-15 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. máj. 20. 14:49
A rizspogácsa sült almakarikákon elkészítési módja és hozzávalói.