Töltött túrókalács recept
A Töltött túrókalács hozzávalói:Tésztához
50 dkg liszt
1 csipet só
3 dkg friss élesztő
8 dkg cukor
2 tojássárga
1 dl langyos tej
4 dkg Rama
Töltelékhez
50 dkg túró
2 tojás
1 citrom
2 ek mazsola
18 dkg cukor
1 citrom
5 dkg Rama
4-5 ek zsemlemorzsa
A gyúráshoz
2-3 dl tej
A Töltött túrókalács elkészítési módja:
A liszthez hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tojássárgákat, és annyi tejet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, (ez kb 2-3 dl). Meglocsoljuk az olvasztott Ramával, hólyagosra dagasztjuk és a duplájára kelesztjük. Az áttört túrót, a tojássárgával, a cukorral, a citrom reszelt héjával, a mazsolával, a puha margarinnal összekeverjük, és a keményre vert tojásfehérjehabbal lazítjuk. A kelt tésztát gyúródeszkára borítjuk, a 3/4 részét levágjuk, kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy vajazott vagy sütőmargarinozott nagy tepsit. Villával megszurkáljuk, 180 fokos sütőben, 8 percig elősütjük, megszórjuk zsemlemorzsával, rászedjük a tölteléket, és a maradék tésztából sodort tésztacsíkokat teszünk rá. Tojással lekenjük, és forró sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. dec. 17. 18:14
A töltött túrókalács elkészítési módja és hozzávalói.