Töltött hagymacsónakok recept
20 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Töltött hagymacsónakok hozzávalói:
vöröshagyma
tojás
füstölt pulykaparizel
petrezsejemzöld
sovány tejföl
só
A Töltött hagymacsónakok elkészítési módja:
A tojásokat megfőzöm, majd egy tálban összetöröm a füstölt pulykaparizellel, a tejföllel, a petrezsejemzölddel, és a sóval. A hagymákat meghámozom, függőlegsen kettévágom, a hagyma nagysága és vastagsága fügvényében 2-3 cikkenként elválasztom őket, kis csónakocskákat csinálva. Egyhén besózom, majd ezekbe töltöm a tojáskrémet, és fóliával lefedett tepsiben megsütöm.
Nagyon finom zöldkörettel, vagy rizzsel is.
A kalória mennyiségfüggő, ki lehet számolni hogy hány tojás, hány dkg parizel, hány db. hagyma.
1db tojás: 70kcal
100g pulykaparizel: 154kcal
100g energiaszegény tejföl : 142kcal
100g vöröshagyma: 40kcal
100g petrezsejemzöld: 60kcal
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: Linda22, 2006. máj. 20. 15:55
A töltött hagymacsónakok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.