Tolnai sváb pecsenye recept
40 perc
A Tolnai sváb pecsenye hozzávalói:
60 dkg
sertéshús
6 dl
húsleves (lehet erőleves kockából is)
fél dl
olaj
6-8 gerezd fokhagyma
4 evőkanál paradicsompüré
5-6 evőkanál liszt
só.
A Tolnai sváb pecsenye elkészítési módja:
A fokhagymát összezúzzuk és a főzött húslevesbe (vagy a leveskockából készülőbe) tesszük és felforraljuk. A húst szeletekre vágjuk, mindkét oldalát kiklopfoljuk, majd megszórjuk sóval és lisztben megforgatjuk. Forró olajban a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk fehéredésig, majd kiszedve lábosba rakjuk és felöntjük a fokhagymás húslével. Kevés levet kivéve elkeverjük a paradicsompürét és a léhez adjuk. Lassú tűzön készre főzzük, közben igyekezzünk, hogy a leve szószosra sikerüljön. Sült hasáb burgonyával, friss salátával kínáljuk
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. márc. 23. 07:20
A tolnai sváb pecsenye elkészítési módja és hozzávalói.