Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tolnai sváb pecsenye recept

Tolnai sváb pecsenye recept

Elkészítési idő 40 perc

A Tolnai sváb pecsenye hozzávalói:
60 dkg
sertéshús
6 dl
húsleves (lehet erőleves kockából is)
fél dl
olaj
6-8 gerezd fokhagyma
4 evőkanál paradicsompüré
5-6 evőkanál liszt
só.


A Tolnai sváb pecsenye elkészítési módja:
A fokhagymát összezúzzuk és a főzött húslevesbe (vagy a leveskockából készülőbe) tesszük és felforraljuk. A húst szeletekre vágjuk, mindkét oldalát kiklopfoljuk, majd megszórjuk sóval és lisztben megforgatjuk. Forró olajban a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk fehéredésig, majd kiszedve lábosba rakjuk és felöntjük a fokhagymás húslével. Kevés levet kivéve elkeverjük a paradicsompürét és a léhez adjuk. Lassú tűzön készre főzzük, közben igyekezzünk, hogy a leve szószosra sikerüljön. Sült hasáb burgonyával, friss salátával kínáljuk


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tolnai sváb pecsenye elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook