Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Paradicsomos káposzta székelyesen recept

Paradicsomos káposzta székelyesen recept

Elkészítési idő 75 perc

A Paradicsomos káposzta székelyesen hozzávalói:
1 közepes fej vöröshagyma
1 közepes fej édes káposzta
35 dkg sűrített paradicsom (lehet házi, de konzerv is)
5-6 dkg disznózsír (vagy olaj)
8 dkg finom liszt
2-3 db babérlevél
Ízlés szerint: köménymag

cukor
csipetnyi csombor (borsikafű)
.


A Paradicsomos káposzta székelyesen elkészítési módja:
Vékony csíkokra szeleteljük a fejes káposztát és a meghámozott vöröshagymát és mindkettőt egy lábasba tesszük. A paradicsompürét ráöntjük és annyi vízzel engedjük fel, hogy a káposztát ellepje. Hozzáadjuk a köményt (őröltet vagy egészet, tetszés szerint), a babérlevelet, sózzuk, és addig főzzük, míg a zöldség megpuhul. A zsiradékon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, kevés vízzel felöntjük, elkeverjük, hagyjuk hűlni. A főzelékhez keverjük, együtt készre forraljuk, végül kidobjuk belőle a babérlevelet. Ízlés szerint adhatunk hozzá cukrot is


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A paradicsomos káposzta székelyesen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook