Paradicsomos káposzta székelyesen recept
75 perc
A Paradicsomos káposzta székelyesen hozzávalói:
1 közepes fej vöröshagyma
1 közepes fej édes káposzta
35 dkg sűrített paradicsom (lehet házi, de konzerv is)
5-6 dkg disznózsír (vagy olaj)
8 dkg finom liszt
2-3 db babérlevél
Ízlés szerint: köménymag
só
cukor
csipetnyi csombor (borsikafű)
.
A Paradicsomos káposzta székelyesen elkészítési módja:
Vékony csíkokra szeleteljük a fejes káposztát és a meghámozott vöröshagymát és mindkettőt egy lábasba tesszük. A paradicsompürét ráöntjük és annyi vízzel engedjük fel, hogy a káposztát ellepje. Hozzáadjuk a köményt (őröltet vagy egészet, tetszés szerint), a babérlevelet, sózzuk, és addig főzzük, míg a zöldség megpuhul. A zsiradékon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, kevés vízzel felöntjük, elkeverjük, hagyjuk hűlni. A főzelékhez keverjük, együtt készre forraljuk, végül kidobjuk belőle a babérlevelet. Ízlés szerint adhatunk hozzá cukrot is
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. márc. 16. 09:18
A paradicsomos káposzta székelyesen elkészítési módja és hozzávalói.