Sertéstarja panírozva recept
50 perc
A Sertéstarja panírozva hozzávalói:
1 kg sertéstarja (vagy csontos csirkemell)
2-3 csésze zsemlemorzsa
2 db felvert tojás
1 csészényi olaj
só
őrölt fekete bors
A kisütéshez: olaj.
A Sertéstarja panírozva elkészítési módja:
Egy öblös tálban a tojásokat felverjük, de közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ha csirkemellből készítjük, akkor először kicsontozzuk, majd megmossuk és leitatjuk róla a nedvességet papírtörlővel Ezután kisebb darabokra vágjuk és mindegyik szeletet enyhén kiklopfoljuk majd sózzuk, és borsozzuk. Közben a sütőolajat felmelegítjük. Mindegyik húsdarabot megforgatjuk a zsemlemorzsában, majd a tojásban, és ismét a zsemlemorzsában.A forró olajban a húsok mindkét oldalukat aranybarnára sütjük és még melegen tálaljuk a hozzá illő körettel és salátával.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. márc. 7. 10:47
A sertéstarja panírozva elkészítési módja és hozzávalói.