Csirkemáj pástétom recept


25 dkg sült csirkemáj
6 dkg vaj
3 evőkanál liszt
1,2 dl tejszín
só
csipet őrölt fehér bors
2 evőkanál konyak
1,2 dl főzőtejszín.
A Csirkemáj pástétom elkészítési módja:
A májat megtisztítjuk, majd kevés vajon (vagy olívaolajon) megsütjük és ledaráljuk. A lisztből világos rántást készítünk a fele vajon. A tejszínnel simára keverjük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a májat, a konyakot, és a vaj másik felét. Lassú tűzön kavargatva készre főzzük. Ha kihűlt, kenyérre, vagy pirítósra mennyei szendvicset kapunk.
Nagyon finom
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. márc. 6. 09:40
A csirkemáj pástétom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.