Medvehagymás pesztó recept
A Medvehagymás pesztó hozzávalói:200 g medvehagyma
12 dkg dió
3 dkg parmezán sajt (durvára reszelt)
2 gerezd fokhagyma
200 ml olívaolaj (extra szűz)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

A Medvehagymás pesztó elkészítési módja:
A megmosott és leszárított medvehagyma leveleket durvára vágjuk, turmixgépbe dobjuk. Hozzáadjuk az előzetesen száraz serpenyőben illatosra pirított dióbelet, a megpucolt fokhagymát, és a sajtot. Az egészet pépesítjük, majd lassan hozzácsorgatjuk az olívaolajat. Végül sóval és borssal ízesítjük, kis üvegekbe töltjük, a fedő alatt fóliával zárjuk. (A megbontott üvegcséket hűtőszekrényben tároljuk.)
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2019. febr. 21. 16:19
A medvehagymás pesztó elkészítési módja és hozzávalói.