Kendermagos zsemle recept
A Kendermagos zsemle hozzávalói:100g zabpehelyliszt
40g lenmagliszt
35g kendermagliszt
85g búzasikér
10g lenmagpehely
1 mk só
7 g (1 tasak) porélesztő
35g olvasztott zsiradék
300 ml langyos víz
A Kendermagos zsemle elkészítési módja:
A száraz hozzávalókat alaposan elkeverjük egy nagyobb tálban. , kézzel folytatjuk a gyúrást. Nem kell sokáig gyúrni, de homogén legyen. Megformázzuk (10 db zsemle)abban a tepsiben, amiben sülni fog, letakarva meleg helyen 1 órát kelesztjük, nem gyúrjuk át mégegyszer. Előmelegített sütőben 170 fokon 30 perc alatt megsütjük.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2019. febr. 20. 19:42
A kendermagos zsemle elkészítési módja és hozzávalói.