Szalagos fánk recept

A Szalagos fánk hozzávalói:
50 dkg liszt
3 dl langyos tej
2 db tojássárgája
1 evőkanál cukor
5 dkg olvasztott margarin
1 csomag szárított élesztő
csipet só
a kisütéshez:
étolaj
mártogatáshoz sárgabarack lekvár
a szóráshoz porcukor


Szalagos fánk 1.Szalagos fánk 2.


A Szalagos fánk elkészítési módja:
A lisztet egy nagyobb keverőtálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, amibe beletesszük a cukrot, élesztőt és a langyos tejet. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és alaposan összedagasztjuk géppel. Szép sima, könnyű tésztát kell kapnunk, ha ragad még kis liszt kell bele,. Letakarjuk, és kb. 45 percig a duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk, majd a közepét az ujjunkkal picit benyomjuk, elvékonyítjuk a tésztát. Újból letakarjuk és most 30 percig pihentetjük. Közepesen forró, bő olajban kisütjük, úgy hogy a fánknak a felső része kerüljön sütéskor alulra, és az első oldalát fedő alatt süssük. Ha megsült, megfordítjuk őket és már fedő nélkül sütjük szép világos barnára. A megsült fánkokat papírtörlővel bélelt tálcára tesszük hűlni egymás mellé. Amikor már kihűlt, megszórjuk porcukorral és baracklekvárral tálaljuk.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A szalagos fánk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook