Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csülkös körömpörkölt bográcsban recept

Csülkös körömpörkölt bográcsban recept

Elkészítési idő 200 perc

A Csülkös körömpörkölt bográcsban hozzávalói:
2-3 darab sertésköröm
1 db hátsó csülök
3 evőkanál sertészsír
4 közepes fej vöröshagyma
4-6 gerezd magyar fokhagyma
2 közepes szem paradicsom
2 db csípős zöldpaprika
2 kiskanál őrölt fűszerpaprika
1 kiskanál egész köménymag
ízlés szerint só.


A Csülkös körömpörkölt bográcsban elkészítési módja:
A körmöket hosszában kettévágjuk az ízeknél az inakat elvágva daraboljuk. A csülköket kb. 3 centis kockára vágjuk, majd a húsokat alaposan megmossuk A vasbográcsba zsírt rakunk és azon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darabokra vágott körmöt és valamivel később csülköt is. Átkavargatás után tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a fokhagymát. Ezután meghintjük sóval, őrölt paprikával és köménnyel. Átkeverjük és öntünk alá annyi vizet, amennyi jó ujjnyival ellepi. A tetejére rádobjuk a csípős paprikákat bevágva. Jól összekeverjük, majd bográcsfedő alatt lassú tűzön főzzük kb kettő és fél, három órán át. Közben néha megmozgatjuk, rázogatjuk, de nem keverjük. Az elpárolgott levet kevés vízzel mindaddig pótoljuk, amíg a hús majdnem puha lesz. Kóstolgatva utánaízesítjük, ha az szükséges. Ha a pörkölt leve ízletes, ragacsos lett, a csontokról levált a hús és a bőr az étel elkészült. Köret is készíthető hozzá, de friss kovászolt parasztkenyérrel, kovászos uborkával és pincehideg borral az igazi.


Kategória: Húsételek receptjei


A csülkös körömpörkölt bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook