Erdélyi tepertős pogácsa recept
120 perc
Az Erdélyi tepertős pogácsa hozzávalói:
50 dkg tepertő
2 db tojás
2.5 dl tej
1 dl tejföl
1 csomag sütőpor
annyi liszt amennyit felvesz
só
frissen törött fekete bors.
Az Erdélyi tepertős pogácsa elkészítési módja:
A tepertőt megdaráljuk, megsózzuk, megborsozzuk és összegyúrjuk az egyik tojással, a tejjel, a tejföllel, a sütőporral és annyi liszttel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Kb. órán át hűvös helyen pihentetjük, majd kétujjnyi vastagra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Ha a tésztát száraznak érezzük, vagy nyújtáskor nagyon törik, egy kevés tejfölt gyúrjunk bele. Sütőlemezre téve tetejüket késsel bevagdossuk. Most a másik tojást felütjük és a pogácsák tetejét lekenjük. Előmelegített forró sütőben szép pirosra sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. márc. 14. 12:58
Az erdélyi tepertős pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.