Lencsefőzelék füstölt tarjával recept


50 dkg lencse
30 dkg füstölt tarja
1 kis fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1-1 evőkanál étkezési keményítő
cukor és őrölt piros paprika
2 evőkanál olaj
3-4 db babérlevél
Ízlés szerint: só
ételízesítő és ecet.
A Lencsefőzelék füstölt tarjával elkészítési módja:
A füstölt tarját fél napig hideg vízben áztatjuk, hogy veszítsen a sótartalmából. a lencsét folyó víz alatt megmossuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd a forró olajon üvegesre dinszteljük, Beledobjuk a kockára vágott tarját, öntünk alá egy kevés vizet és félpuhára főzzük. Ekkor megszórjuk az őrölt paprikával, felöntjük vízzel és beletesszük a lencsét, amelyet előtte nem szabad beáztatni. Háromszor annyi víz kell hozzá, mint amennyi a lencse térfogata, Beletesszük a babérleveleket és ízesítjük ételízesítővel vagy sóval és megfőzzük. Szükség szerint tovább ízesíthetjük, sózzuk. A végén teszünk bele egy evőkanál cukrot, és ízlés szerint az ecetet is. Majd a tejfölbe kevert keményítővel együtt összeforraljuk és tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. márc. 20. 19:04
A lencsefőzelék füstölt tarjával elkészítési módja és hozzávalói.