Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Bolgár pacalleves recept

Bolgár pacalleves recept

Elkészítési idő 50 perc

A Bolgár pacalleves hozzávalói:
80 dkg főtt pacal
1,5 liter alaplé
(az, amiben a pacalt főztük) étolaj vagy olvasztott vaj
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 db zöldpaprika
1-1 evőkanál liszt és paradicsompüré
2 gerezd fokhagyma

majoránna
babérlevél
kakukkfű
bors
5-6 dkg reszelt kaskavál (enyhén füstölt sajt)
fél csokor petrezselyemzöldje.


A Bolgár pacalleves elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát vajon pároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és csíkokra vágott paprikát, és puhára pároljuk. Meghintjük liszttel, megpirítjuk, majd hozzáöntjük a kissé felhígított paradicsompürét és a csíkokra vágott pacalt. Felöntjük a pacal főzőlevével, megsózzuk, megborsozzuk, a fűszereket is beletesszük, valamint az apróra vágott vagy szétnyomott fokhagymát. Lassú tűzön rövid ideig főzzük. Találáskor a tányérban adjuk hozzá, vagy külön mellé kínáljuk az apróra vágott petrezselyem zöldjét és a sajtot.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A bolgár pacalleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook


Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.