Bolgár pacalleves recept
50 perc
A Bolgár pacalleves hozzávalói:
80 dkg főtt pacal
1,5 liter alaplé
(az, amiben a pacalt főztük) étolaj vagy olvasztott vaj
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 db zöldpaprika
1-1 evőkanál liszt és paradicsompüré
2 gerezd fokhagyma
só
majoránna
babérlevél
kakukkfű
bors
5-6 dkg reszelt kaskavál (enyhén füstölt sajt)
fél csokor petrezselyemzöldje.
A Bolgár pacalleves elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát vajon pároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és csíkokra vágott paprikát, és puhára pároljuk. Meghintjük liszttel, megpirítjuk, majd hozzáöntjük a kissé felhígított paradicsompürét és a csíkokra vágott pacalt. Felöntjük a pacal főzőlevével, megsózzuk, megborsozzuk, a fűszereket is beletesszük, valamint az apróra vágott vagy szétnyomott fokhagymát. Lassú tűzön rövid ideig főzzük. Találáskor a tányérban adjuk hozzá, vagy külön mellé kínáljuk az apróra vágott petrezselyem zöldjét és a sajtot.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. márc. 21. 05:48
A bolgár pacalleves elkészítési módja és hozzávalói.