Bakonyi sertéscsíkok recept
A Bakonyi sertéscsíkok hozzávalói:6 szelet karaj,
3 db gomba,
3 evőkanál paradicsompüré,
1 zöldpaprika,
1 evőkanál pirospaprika,
2 dl tejföl,
1 közepes fej vöröshagyma
A Bakonyi sertéscsíkok elkészítési módja:
Csíkokra vágjuk a húst, és megpirítjuk az olajon megdinsztelt hagymán. Nagy kockára vágjuk a gombát, és amikor majdnem puha a hús, belerakjuk a zöldpaprikával együtt. Megszórjuk a pirospaprikával. Ha minden megpuhult, a tejfölt a paradicsompürével és egy evőkanál liszttel elkeverjük, majd ráöntjük a húsos gombára. Összeforraljuk. Tésztával vagy nokedlivel kínáljuk. Jó étvágyat!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2008. máj. 12. 19:49
A bakonyi sertéscsíkok elkészítési módja és hozzávalói.