Lecsós szelet recept
A Lecsós szelet hozzávalói:sertéstarja, karaj vagy szűzérme
főtt burgonya
hagyma
üveges lecsó
pirosarany
A Lecsós szelet elkészítési módja:
A hússzeleteket mindkét oldalukon vékonyan bekenjük csemege vagy csípős pirosarannyal. Ezután nagyobb jénaiban vagy tepsiben fólia alatt félpuhára pároljuk. A sütőből kivéve a húsra bőségesen hagymát karikázunk, utána egy sor karikára vágott burgonya következik, végül az egészet leöntjük egy üveg lecsóval. Fóliában tovább puhítjuk, majd a végén a fólia nélkül kicsit átsütjük.
Mivel a pirosarany elég sós, további sózást nem nagyon igényel. Ízlés szerint tovább fűszerezhető borssal, fokhagymával.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2008. máj. 12. 16:26
A lecsós szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.