Tojásos rántott leves recept


2 evőkanál liszt
1 evőkanál őrölt paprika
1 csipet fűszerkömény
só
4 db tojás
1,5 liter víz
kevés olaj
A Tojásos rántott leves elkészítési módja:
a kevés olajon lisztes rántást készítünk, picit megpirítjuk a lisztet, majt beleszórjuk a fűszerköményt, tűzről levéve a parikát is belekeverjük. Ha csomómentesre kevertük, felöntjük vízzel, felforraljuk, megsózzuk ízlés szerint és a felvert 4 db tojást beleöntjük. Ne keverjük meg, míg a tojás fel nem jön a víz tetejére. ha feljöttek a tjások, még egy -két keverés és kész a finom leveske
Azoknak ajánlom, akik szintén levesimádók, mint én és gyorsan szeretnének hozzájutni a levesadagjukhoz, még abban az esetben is ha pár tojáson kívül semmi nincs a hűtőben, de elfekvőbe van egy kis liszt...
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Yágo, 2009. okt. 9. 22:00
A tojásos rántott leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.