Tégla süti recept
A Tégla süti hozzávalói:A piskótához
8-10 tojás (külön a fehérje és a sárgája)
8-10 ek porcukor
8-10 ek liszt
1 tk sütőpor - ezt belekeverjük a lisztbe
A krémhez
10 dkg vaj
1 ek lekvár (lehetőleg vmilyen sötét)
2 ek kakaó
1/2 dl aroma (rum, mandula, vanília)
1 cs háztartási keksz
+ kevés tej
Díszítés
csokimáz + színes tortadara vagy kókuszreszelék
vagy porcukor
A Tégla süti elkészítési módja:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk , ha jó a hab, akkor beleszórjuk a cukrot, ezt keverjük, amíg el nem olvad benne a cukor. Ezután a tojások sárgáját kanalanként beletesszük, és keverjük tovább, végül beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük, míg csomómentes nem lesz. A kizsírozzuk vagy sütőpapírral kibéleljük a tepsit, és 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha a tészta megsült, hagyjuk kihűlni. A krém elkészítése két részből áll: első lépésként a kekszet kisebb-nagyobb darabokban összetörjük, és annyi tejet teszünk bele, hogy félkemény állagot kapjunk, a krém másik felébe beletesszük a maradék hozzávalókat, és kanállal csomómentesre keverjük, utána beleborítjuk a tejes kekszet, és ezt összekeverjük. A tésztát 2 vagy 3 részre osztjuk, és az egyik piskótára ráborítjuk a krémet, egyenletesen elosztjuk, a másikkal pedig befedjük, ha 3 részre osztjuk, akkor csak a krém felét rakjuk az első piskótára, utána megint piskóta, krém és végül piskóta. Végül díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2013. jan. 2. 18:59
A tégla süti elkészítési módja és hozzávalói.