Tégla süti recept

A Tégla süti hozzávalói:
A piskótához
8-10 tojás (külön a fehérje és a sárgája)
8-10 ek porcukor
8-10 ek liszt
1 tk sütőpor - ezt belekeverjük a lisztbe

A krémhez
10 dkg vaj
1 ek lekvár (lehetőleg vmilyen sötét)
2 ek kakaó
1/2 dl aroma (rum, mandula, vanília)
1 cs háztartási keksz
+ kevés tej

Díszítés
csokimáz + színes tortadara vagy kókuszreszelék
vagy porcukor


A Tégla süti elkészítési módja:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk , ha jó a hab, akkor beleszórjuk a cukrot, ezt keverjük, amíg el nem olvad benne a cukor. Ezután a tojások sárgáját kanalanként beletesszük, és keverjük tovább, végül beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük, míg csomómentes nem lesz. A kizsírozzuk vagy sütőpapírral kibéleljük a tepsit, és 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha a tészta megsült, hagyjuk kihűlni. A krém elkészítése két részből áll: első lépésként a kekszet kisebb-nagyobb darabokban összetörjük, és annyi tejet teszünk bele, hogy félkemény állagot kapjunk, a krém másik felébe beletesszük a maradék hozzávalókat, és kanállal csomómentesre keverjük, utána beleborítjuk a tejes kekszet, és ezt összekeverjük. A tésztát 2 vagy 3 részre osztjuk, és az egyik piskótára ráborítjuk a krémet, egyenletesen elosztjuk, a másikkal pedig befedjük, ha 3 részre osztjuk, akkor csak a krém felét rakjuk az első piskótára, utána megint piskóta, krém és végül piskóta. Végül díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tégla süti elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook