Ananászkehely recept
Az Ananászkehely hozzávalói:2 doboz konzerv darabolt ananász,
1 rúd vanília,
5 dkg cukor,
6 cl tokaji aszú,
2 üveg száraz fehérbor (2 x 7 dl),
1 üveg száraz pezsgő,
néhány mentalevél
Az Ananászkehely elkészítési módja:
Az ananászt leszűrjük, lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A vaníliarudat kettéhasítjuk, az ananászlevet a cukorral, a vaníliarúddal sziruppá főzzük. Hagyjuk kihűlni, és kidobjuk a vaníliarudat. Az ananászdarabokat, a tokaji aszút és a szirupot összekeverjük egy nagy bólés tálban. Legalább 4-5 órára behűtjük, a borral és a pezsgővel együtt. Röviddel tálalás előtt a gyümölcsökre öntjük a bort és a pezsgőt, néhány mentalevelet dobunk bele, és kínáljuk.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2012. dec. 31. 11:52
Az ananászkehely elkészítési módja és hozzávalói.