Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Ananászkehely recept

Ananászkehely recept

Az Ananászkehely hozzávalói:
2 doboz konzerv darabolt ananász,
1 rúd vanília,
5 dkg cukor,
6 cl tokaji aszú,
2 üveg száraz fehérbor (2 x 7 dl),
1 üveg száraz pezsgő,
néhány mentalevél


Az Ananászkehely elkészítési módja:
Az ananászt leszűrjük, lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A vaníliarudat kettéhasítjuk, az ananászlevet a cukorral, a vaníliarúddal sziruppá főzzük. Hagyjuk kihűlni, és kidobjuk a vaníliarudat. Az ananászdarabokat, a tokaji aszút és a szirupot összekeverjük egy nagy bólés tálban. Legalább 4-5 órára behűtjük, a borral és a pezsgővel együtt. Röviddel tálalás előtt a gyümölcsökre öntjük a bort és a pezsgőt, néhány mentalevelet dobunk bele, és kínáljuk.


Kategória: Italok, koktélok receptjei


Az ananászkehely elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook