Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Szezámmagos sósrúd recept

Szezámmagos sósrúd recept

Elkészítési idő 35 perc

A Szezámmagos sósrúd hozzávalói:
40dkg liszt
25 dkg margarin
7,5 dkg reszelt sajt
1/2 evőkanál só
1 tojás +1 megkenni a tetejét
1 kávéskanál sütőpor
4 dkg mák(nem darált)
tejföl(érzés szerint)kb:2 evőkanál
Kb:2 evőkanál szezámmag


A Szezámmagos sósrúd elkészítési módja:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel,majd belerakjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk annyi tejföllel,hogy pogácsa keménységű legyen.1 centi vastagra nyújtjuk,megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal,majd újnyi csíkokra vágjuk.Előmelegített sütőben kb:200 fokon 15 perc alatt megsül.

Több napig eláll és ugyanolyan finom mint frissen. Kiránduláshoz kiválló rágcsálnivaló.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A szezámmagos sósrúd elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook