Szezámmagos sósrúd recept


40dkg liszt
25 dkg margarin
7,5 dkg reszelt sajt
1/2 evőkanál só
1 tojás +1 megkenni a tetejét
1 kávéskanál sütőpor
4 dkg mák(nem darált)
tejföl(érzés szerint)kb:2 evőkanál
Kb:2 evőkanál szezámmag
A Szezámmagos sósrúd elkészítési módja:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel,majd belerakjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk annyi tejföllel,hogy pogácsa keménységű legyen.1 centi vastagra nyújtjuk,megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal,majd újnyi csíkokra vágjuk.Előmelegített sütőben kb:200 fokon 15 perc alatt megsül.
Több napig eláll és ugyanolyan finom mint frissen. Kiránduláshoz kiválló rágcsálnivaló.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: davkaty, 2009. szept. 22. 21:53
A szezámmagos sósrúd elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.