Szerintetek miért lett a csokikrémem csokimáz állagú? (tudásbázis)
Köszönöm, mindenképpen kipróbálom így.
Valahol azt olvastam, hogy a keményítőt még a hideg folyadékba kell beletenni, ezért a hideg tejbe külön kevertem bele a keményítőt, pár percig állni hagytam, majd így öntöttem a keverékhez és kezdtem forralni.
Akkor ez lehetett a baj.
Szia!
Nem ismerem a receptet, de a keményítő viselkedését igen.
Mindig a keményítőt kell beletenni utoljára, akkor, amikor már csak maximum fél percig kevergeted a krémet. Ugyanis ha túl sokáig főzöd a keményítőt, netán fel is forralod akkor újra híg lesz, hiába van benne keményítő.
Pl a főzeléket ha keményítővel sűríted, elzárás előtt kell beletenni, és TILOS újra forralni mert híg lesz.
Keményítővel meg kell tanulni sütni-főzni én is sokat bajlódtam vele, mire kiismertem.
Jó sütkérezést, remélem, legközelebb jól sikerül :)
szerintem nem főzted elég ideig a krémet
meddig főzted?
Szerintetek miért lett a csokikrémem csokimáz állagú?
Hozzávalók:
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojássárgája
5 dkg étkezési keményítő
25 dkg tortabevonó csoki
2,5 dl tej
20 dkg margarin
Elkészítés:
A porcukrot, vaníliáscukrot, a tojássárgáját, a keményítőt és a tejet gőz fölött sűrű krémmé verjük. Hideg vízfürdőbe áttéve, alaposan kevergetve kihűtjük. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk. A 20 dkg margarint habosra verjük, a tojáskrémet és a bevonót evőkanalanként hozzáadjuk.
A keményítős keverék nem állt össze igazán krémmé. Mi lehetett az oka?
További ajánlott fórumok:
- Elrontott csokikrém, nem akar besűrűsödni, mit tegyek?
- Hozzákevertem a tejszínhez a Dr. O***** instant zselatinport, ekkor összeesett és túrós állagú lett a hab. Miért?
- Tudnátok nekem küldeni fincsi csokikrém receptet?
- Tud valaki nem pudingos csokikrémet tortatölteléknek?
- Igazi finom csokitortához való csokikrém receptet keresek!
- Tökéletes csokikrémet hogy tudok készíteni a tortám tetejére?