Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szerintetek miért lett a csokikrémem csokimáz állagú? fórum

Szerintetek miért lett a csokikrémem csokimáz állagú? (tudásbázis)


8. szagnes9 (válaszként erre: 7. - Xti_)
2010. jan. 13. 09:25
Köszi szépen. :)
7. xti_ (válaszként erre: 6. - Szagnes9)
2010. jan. 13. 00:37
jól tudtad, de csak kevés hideg tejjel kellett volna külön, pl. egy pohárban simára keverni, és ezt a keveréket a nagyobb rész forró tejhez - vagyis inkábba recept szerinti keverékhez - hozzáadni a végén.
6. szagnes9 (válaszként erre: 5. - Titta)
2010. jan. 12. 23:09

Köszönöm, mindenképpen kipróbálom így.

Valahol azt olvastam, hogy a keményítőt még a hideg folyadékba kell beletenni, ezért a hideg tejbe külön kevertem bele a keményítőt, pár percig állni hagytam, majd így öntöttem a keverékhez és kezdtem forralni.

Akkor ez lehetett a baj.

2010. jan. 12. 23:04

Szia!


Nem ismerem a receptet, de a keményítő viselkedését igen.

Mindig a keményítőt kell beletenni utoljára, akkor, amikor már csak maximum fél percig kevergeted a krémet. Ugyanis ha túl sokáig főzöd a keményítőt, netán fel is forralod akkor újra híg lesz, hiába van benne keményítő.


Pl a főzeléket ha keményítővel sűríted, elzárás előtt kell beletenni, és TILOS újra forralni mert híg lesz.


Keményítővel meg kell tanulni sütni-főzni én is sokat bajlódtam vele, mire kiismertem.


Jó sütkérezést, remélem, legközelebb jól sikerül :)

4. szagnes9 (válaszként erre: 3. - 71e454bee5)
2010. jan. 12. 23:03
Olyan 6 -7 percig "főztem". A "gőz fölött"-et úgy értelmeztem, hogy egy nagyobb edényben melegítettem vizet, és felette turmixgéppel próbáltam krémmé keverni. ... Báááár: a víz nem forrt, alacsonyabb fokozaton volt a láng. Ez lehetett a baj?
3. 71e454bee5 (válaszként erre: 2. - Szagnes9)
2010. jan. 12. 22:56

szerintem nem főzted elég ideig a krémet

meddig főzted?

2010. jan. 12. 22:49

Szerintetek miért lett a csokikrémem csokimáz állagú?


Hozzávalók:

10 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

3 tojássárgája

5 dkg étkezési keményítő

25 dkg tortabevonó csoki

2,5 dl tej

20 dkg margarin


Elkészítés:

A porcukrot, vaníliáscukrot, a tojássárgáját, a keményítőt és a tejet gőz fölött sűrű krémmé verjük. Hideg vízfürdőbe áttéve, alaposan kevergetve kihűtjük. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk. A 20 dkg margarint habosra verjük, a tojáskrémet és a bevonót evőkanalanként hozzáadjuk.


A keményítős keverék nem állt össze igazán krémmé. Mi lehetett az oka?

2010. jan. 12. 22:49
Szerintetek miért lett a csokikrémem csokimáz állagú?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook