Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tud valaki nem pudingos csokikrémet tortatölteléknek? fórum

Tud valaki nem pudingos csokikrémet tortatölteléknek? (tudásbázis)


2012. máj. 18. 09:00

Köszönöm szépen mindenkinek! Mindet elkészítem és megkóstoltatom a fiammal, majd megírom melyik nyerte meg a tortába való bekerülést.

De további ötleteket is szívesen kipróbálok :-)

17. csgybzs (válaszként erre: 1. - Sutoczkine)
2012. máj. 18. 07:52

Nem tudom írták-e már.

Ha nem akarsz vajas krémet (én személy szerint utálom), akkor fél liter habtejszínt forralj fel 20 dkg jó minőségű csokoládéval, majd egy perc forralás után zárd el, hagyd kihűlni és pihentesd egy éjszakát, de legalább pár órát hűtőben. Utána habverővel verd fel, és ha folyósabb maradt az állaga, akkor keverj hozzá egy tasak habfixálót. Nagy mennyiségű, krémes, igazi csokoládéízű krémet kapsz:


Hozzávalók:

- fél liter habtejszín

- 20 dkg csokoládé

- 1-2 zacskó habfixáló (igény szerint)

16. lanema
2012. máj. 18. 06:24
én mindig ezt a krémet használom és nagy sikere van a családomban.:-6evőkanál síma lisztet 2dl tejjel felfőzöm.Majd teszek bele 2 evőkanál kakaóport és 18dkg cukrot,jól elkavarom,hogy a cukor felolvadjon ha egy kicsit lehűlt, legvégűl teszek bele 20dkg vajat,pár csepp rumaromát.s ezzel a krémmel lehet tölteni a tortát.Kakaó helyett bármivel ízesítheted más alkakommal,mert ez a tejes krém egy alap krém.
2012. máj. 18. 05:54
300mltekszínt felmelegítesz és a forró (de nem fővő) tejszínbe beleolvasztasz folyamatos keverés k9zben 300 g. étcsokit. Lehűtöd (de nem jéghidegre - konyhahideg plusz egy-két óra hűtő) és felvered a szokásos módon. Nem habos lesz, hanem könnyű krémes. Bolondíthaod a kész krémet narancshéj vagy mogyoró vagy meggydarabok hozzáadásával. Fehér csoki nem jó, túl lágy, az további fixálásokat igényel.
14. gédi
2012. máj. 17. 23:00

egy torta töltéséhez elég:

-2 dl. tejszín

-20 dkg. kristálycukor

-25 dkg. vaj vagy ráma

-10 dkg igazi kakaópor


A cukrot a tejszínnel felforralom és kb. 7-8 percig főzöm.

Beleteszem a vajat erős lángon ismét felforralom,és a forrástól számítva 5-6 percig főzöm.

Ekkor leveszem a tűzről és az átszitált kakaóporral simára keverem.

A krémet hűtőbe teszem egy teljes éjszakára.

A krémet habverővel felhabosítom ízesítem rummal.

Az így kapott krémmel tortát, szeleteket, piskótatallérokat lehet be tölteni.

13. 7823df1f23 (válaszként erre: 10. - A0c1361e44)
2012. máj. 17. 22:18
én is így csinálom:)))utálom,ha tocsog a margarinban vagy a vajban...
12. sutoczkine (válaszként erre: 11. - A0c1361e44)
2012. máj. 17. 22:11
Köszi neked is :-)
11. a0c1361e44 (válaszként erre: 10. - A0c1361e44)
2012. máj. 17. 21:52
És még annyi, hogy mi nem szeretjük a túl édes sütiket, így a krémbe nem teszek 20 dkg cukrot, hanem ebbe a mennyiségben csak 3 evőkanállal, de kóstolni szoktam közben, hogy jó legyen a krém íze.
2012. máj. 17. 21:51

Nekem ez vált be:


5 pupos evőkanál lisztből és fél liter tejből krémet kell főzni.

20 dkg vajat simára kavarni 20 dkg cukorral.

És a kettőt össze kell keverni.

Ez az alap, amit lehet bármivel ízesíteni.

Én kb. 2 evőkanál kakaót és rumaromát szoktam bele tenni.

Vagy darált diót és rumaromát, illetve ha nem csoki krémet akarsz, akkor tehetsz még bele vaniliát, citromot, stb.


Miután mindent összekevertem beteszem a hűtőbe, hogy a vajtól ismét jó kemény krém legyen, majd csak ezután kenem a tortalapokra.


Én úgy szoktam, hogy 2 db. 3 tojásos piskótát sütök, így jó magas lesz a torta.


Tulajdonképpen a tej és liszt főzet a krém szaporító, hogy ne kelljen annyi vaj.

Ha jó vajat teszel bele, akkor pont olyan krém lesz, mint a cukrászdai tortákba.

2012. máj. 17. 21:23
Azt hiszem mindet kipróbálom még a szülinap előtt.
2012. máj. 17. 21:21

6tojás sárgáját kikeverni 6evőkanál cukorral,3-4 ek kakaot belekeverni és végül 6 ek.viz

tüzön besüriteni,folytonos keverés mellett,megszórni2db vaniliával és ugy hagyni kihülnii.

fél l hulalát felverni és a kihült kakaós krémbe keverni.

Nagyon fontos,hogy a tojások sárgáját cukorral jól ki kell keverni.

A tojás fehérjét cukrászati krémesbe szoktam felhasználni.

2012. máj. 17. 21:11

Ez nagyon finom és nem méreg drága csak a krémet ha megcsinálod jó bármilyen piskótába:


Francia fatörzstorta

Hozzávalók:

6 tojásos piskóta,

3-4 ek.rum

a krémhez:3 tojás,

20 dkg vaj,

15 dkg cukor,

2 púpozott ek. kakaó,

1 narancs lereszelt héja


Elkészítés:

A psikótát zsírozott, lisztezett nagy tepsiben sütjük meg, hogy csak egy ujjnyi magas tésztát kapjunk, majd azon melegen kendőre borítjuk.1-2 ek. rummal megöntözzük, és többször ki-be tekerjük, nehogy későbba töltés során megrepedjen.Összekeverve hagyjuk kihülni.Az egész tojásokat habverővel kikeverjüka narancshéjat és gőz fölött,habverővel állandóan keverve, sűrű krémmé főzzük.A gőzről levéve kihűtjük, majd hozzáadjuk az előre kikevert vajat. A krém 1/4 félretesszük.A többivel megtöltjük és bevonjuk a piskótatekercset.Hideg vízbe mártott villával rovátkoljuk, hogy fatörzshöz hasonlítson, és a félretett krémből "csomókat" rakunk rá, mintha göcsörtös lenne a fa. Még szebb ha a tekercset 2/3 részénél ferdén elvágjuk és Y alakban illesztjük össze a 2.részt, hogy levágott faágra emlékeztessen.Legalább egy fél napra jégbe hűtjük tálalás előtt.

6. gne2
2012. máj. 17. 21:08

Egyszerű tejszínes csokikrémtöltelék:

20 dkg jó minőségű étcsokit felolvasztunk, apránként hozzákeverünk 2 dl nem hideg tejszínt (nem felverve). Aztán 15-20 dkg vajat, szintén óvatosan, kis adagokban, hogy felvegye a krém. Hűtőbe tesszük legalább egy órára, aztán robotgéppel jó habosra keverjük.

Nagyon finom csokikrém lesz. :)

5. sutoczkine (válaszként erre: 4. - Cepheus)
2012. máj. 17. 21:08
Köszi ez istenien hangzik :-) Egyébként a torta villamos formájú lesz.
2012. máj. 17. 21:04

Töltelék:

• 40 dkg mascarpone

• 10 dkg porcukor

• 2,5 dkg holland kakaópor

• díszítésnek 10 dkg fehér csokoládé

Ez egy isteni finom, nem túl édes, sűrű csokis tortalapba illő krém, a fehércsoki forgács a külsejére kerül.

3. gne2
2012. máj. 17. 21:04

Bocsi, az nem jó csoki helyett, szelektíven olvastam! :D

De komolyan: Tejszínes csokikrém? Vajjal kikeverve.

2. gne2
2012. máj. 17. 21:03
Túrókrém? Abba nem kell puding.
2012. máj. 17. 21:01
Tud valaki nem pudingos csokikrémet tortatölteléknek?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook