Hozzákevertem a tejszínhez a Dr. O***** instant zselatinport, ekkor összeesett és túrós állagú lett a hab. Miért? (beszélgetés)
Remélem azota már sikerült..................
Szerencsére nem mára kell, így van ideje dermedni. Már el is készült, 24 órát várok, és leveszem a forma szélét.
Nem szoktam beletenni semmi mást. De időben ma már nem biztos, hogy elkészül a dermedések miatt. Lehet érdemesebb lenne pl. Fantás süti recept alapján tortát készítened. Abba is ennyi túró kell, a piskótád már adott, csak szénsavas narancs kell hozzá és két csomag vaníliás puding a tetejére. Ez 1-2 óra alatt kész.
Nem kell bele tojás, felvert tojásfehérje?
Találtam egy főzőset,azt írja hat lap zselatinnak felel meg és 9 g., ebből is az egészet raktam bele.
Megnéztem a dobozomat, nekem most nincs csak zselatin fix-em itthon / 20 g./ így nem tudom, hogy a tiedből mennyi kell. A fix-ből az egészet bele szoktam tenni. Még gondolkodom.:)
Vagy süss még egy piskóta lapot. Az elsőt kend meg az áfonyalekvároddal, vagy tegyél bele pudingos krémet. Tedd a tetejére a másik tortalapot és a tortabevonó csokival vond be. Talán még ez a legegyszerűbb. Ha megdermed rajta a csoki, egy kis maradék csokival még megcifrázhatod csíkosra, kockásra vékonyan csorgasd rá és díszítése is lesz.
Ehhez a krémhez ha 10g-ot teszek az instant zselatinporból, az jó lesz?
A puding krém nagyon jó tortára. Főzz meg 1-2 pudingport kevesebb tejjel mint ami rá van írva, akkor biztosan nem lesz folyós. Ha kihűlt, keverd ki ráma margarinnal és porcukorral, (géppel pillanatok alatt megvan). Tedd a tortalapra. Rakd ki gyümölcsszeletekkel és a tetejére zselatinból csinálj zselét.
Na mit döntöttél, mit csinálsz?
Persze ezt az egészet a piskótalapra kell tenni, de úgy, hogy benne marad a sütőformában.
És ezt ugyan úgy a piskóta alapra lehet tenni!
Én ehhez a túró mennyiséghez egy vaníliás pudingot szoktam tenni, de csak 3,5 dl tejjel főzöm meg. Ha nincs pudingod, lehet helyettesíteni liszt-tej krémmel. Kb. 10 dkg margarin adok hozzá és mindenféle túróhoz illő fűszert. A végén teszem bele a zselatint fajtától függően hidegen v. langyosan. Utána megy a hűtőbe. Amikor dermedni kezd, jöhet a díszítés, a gyümölcs és erre rá a tortazselé.
Érdemes leszaladni egy nyitvatartó közértbe, mert ez pillanatok alatt meg van és nagyon finom!
■0,5 liter gyümölcsös joghurt
■0,5 kg gyümölcs (ízlés és szezon szerint)
■1 dl tej
■1 csomag zselatin (2,5 dkg)
■2 ek porcukor
1.A tisztított gyümölcsöt apró kockákra vágjuk.
2.A meleg tejben feloldjuk a zselatint.
3.A joghurthoz hozzákeverjük a porcukrot, a gyümölcsöt és a langyosra hűtött zselatinos tejet.
4.A formázó edénybe töltjük.Kb. 1/2 óra hűtés után lehet már szeletelni.
Csak Hulala növényi tejszínt vegyetek ez cukrozott és nem kell bele semmi zselatin és fixáló sem!!!!
Na ha van kétféle pudingporod akkor abból már lehet csinálni szép csíkos tortát!
A gyümölcsöket pedig apróra vágni és beleszórni!
Pudingporok: csoki, vanília, puncs, eper
Vagy ha van joghurtod otthol akkor abból lehet finom joghurt tortát csinálni!
Van még kávé, mák, kókusz, áfonyalekvár, tortabevonócsoki
Ha van vanilia pudingporod, akkor azt jó sűrűre főzd meg és azt ugyan úgy rá lehet rakni a tortára, rá pedig a gyümölcsöket!
Ha nincs pudingporod, gyorsan lehet csinálni vanilia krémet is.
zselatinom van 2 csomag, de tejszin már nincs.
Valami bevált krémrecept kellene. Ami van itthon alapanyagnak való: 50dkg túró, gyümölcsök: őszibarack, baán, narancs, alma, citrom, darált dió, darált keksz...
Ebből a közértből a Megg.. szoktam használni. Mindig jól lehűtöm, így még nem volt eddig vele probléma. Nincs valamilyen zselatinod v. habpótló porod?
Akkor nincs szétkeverve! Ezért nem jó, mert nem tudja összefogni, hiszen darabokban van benne!
Nyugodtan veresd szét a géppel, már nagyobb baja úgysem lesz és utánna tedd a hűtőbe.
Igen ám, csak a zselatinpor csomókban úszkál a tejszín tetején. :)))
Én a túró krémbe pudingot és egy kevés margarint szoktam rakni, persze ehhez is kellene a zselatin.
Tedd a hűtőbe, hátha jobb lesz az állaga és túrótortánál meg nem baj, ha túrós! :)
Valószínűleg ez lehetett a baj! Parm**** márkájút használtam, mert a Sp**-ban nem volt Hu*****.
Hát én azt nem tejszinnel szoktam csinálni, hanem joghurttal!