Szénhidrát vagy kalóriaszámlálás (beszélgetés)
A kalóriaszámolás szerintem tuti módszer, a matematika mindig működik: ha kevesebb megy be, mint amennyi elhasználódik, akkor abból fogyás lesz :)
A kalóriabázis is jó, de nagyon egyszerű kezelni a Myfitnesspal alkalmazást és telefonra is letölthető, van vonalkódolvasója, szóval nagyon könnyen nyomon lehet követni a kajálást.
Érdemes lenne utána járnod a hízásod okának. Egy egyszerű háziorvos által adott laborbeutaló, amiben Tsh-t is megnézet. Az a pajzsmirigy működését mutatja. Ugyanis ha alul működik, bizony okozhat indokolatlan hízást és mondtad, hogy te odafigyelsz.
Szóval érdemes megnézetni.
Nekem a kalóriaszámlálás nem jött be. De a ch számolgatás sem. Sőt a fehérje számolgatás sem. Újabban a 'mindenből, de keveset' elvet követem. De a közelgő ünnepek és a várhatóan kevesebb mozgás, igazából most ellenem dolgoznak, de valahogy túlélem. :)
Kalóriaszámlálás, kaloriabazis.hu
46 nap alatt 5,10 kg-ot fogytam ezzel a módszerrel és heti háromszori mozgással. :)
Kalóriabázis!
(ott mindent számol)
További ajánlott fórumok:
- Akik elhagyták vagy el szeretnék hagyni a szénhidrátot és a cukrot, mit esznek, egyenek? Ki lehet bírni hosszabb távon?
- Aki próbálta a 160gr szénhidrát diétát mit tapasztaltatok? Fogytatok tőle vagy híztatok?
- Igaz, hogy a kenyér utáni vágy elmúlik a szénhidrátszegény diéták esetében?
- A főtt kukorica zöldségnek vagy szénhidrátnak minősül?
- Milyen szénhidrátmentes vagy csökkentett szénhidrát tartalmú lisztet tudnál ajánlani? (Norbi liszt kivételével)
- Honnan tudom, hogy egy szénhidrát lassú vagy gyors felszívódású?