Igaz, hogy a kenyér utáni vágy elmúlik a szénhidrátszegény diéták esetében? (tudásbázis)
Hu, azt hittem csak nekem olyan nehez megallnom a kenyer-evest :-)
Tobb mint 2 hete nem eszem kenyeret - mar nem kivanom, de az elso 2 napban majd meghaltam egy szelet vajaskenyerert. Kovetkezo allomas az edesitoszer volt - na hat eloszor iszonyat ize volt... de mindent meg lehet szokni :-) Sok sikert mindenkinek!
Hát,erős vagy!
Én nagy tésztaimádó vagyok na és a sütik...
Nekem óriásik a kísértés,de igyekszem!
Sötés-főzéshez is fruktózt használsz?
Nekem kb.2 hét után elmúlt a vágy...
de addig nagyon nehéz volt! Szagoltam a kenyeret! :)))
Én csak a lenyeret hagytam el és a cukrot még valamikor évekkel ezelőtt, megtanultam ezek nélkül élni és táplálkozni és ma már nem vágyom rá! Ha eszem kenyeret, akkor csak élesztő nélküli sokmagvas teljes kiörlésű kenyereket veszem, vagy otthon sütöm, de nagyon ritka! Cukor is csak néha néha kerül az étrendbe, de ma már az egész családot inkább fruktózra szoktattam át, kávéba is már azt rakják, mert egészségesebb!
Nem hiszem h csökken a vágy, sztem csak megszokjuk, h nincs!
Azt sem állítottam, hogy még SOHASEM csináltam szénhidrátszegény diétát!
Azt gondolom, a fórumokban az a jó, hogy mindenki leírhatja a saját gonmdolatait, tapasztalatait, véleményét. NEM FELTÉTLENÜL kell egyetérteni és főként nem meggyőzni a másikat!
A tied is egy "szerintem" vélemény, mert Te így reagáltál erre a diétára, de más reagálhat máshogy.
Én meg szénhidrátszegény diétát folytatok, és igenis elmúlt a vágy...
És ez nem szerintem vélemény, hanem tény, én is egy példa vagyok, aki így étkezik. Nem tudom miért állítod, hogy nem múlik el, ha nem is csináltál még ilyen diétát??? Csak, mert szerinted így van?
A szénhidrát meg szénhidrát, teljesen mindegy, hogy honnan van, tésztából, cukorból, vagy zöldségből. Az a nem mindegy, hogy kb.1kiló (1000g)paradicsomban annyi szénhidrát van,mint kb50g cukorban, vagy egy tábla DIABETIKUS csokiban!
Persze, hogy szüksége van a szervezzetnek szénhidrátra, de ezt zöldségekből, gyümölcsökből érdemes "beszerezni". Így nem alakul ki a hiánybetegség.
Az, hogy egy hétig nem eszel kenyeret, nem jelenti a szénhidrátszegény diétát. A kérdés pedig erről szól. Aki Atkins diétát csinál, pontosan betartva, annak elfog múlni a kenyérutáni vágya!
ööö, te milyen diétát csinálsz?
Nem akkor múlik el, ha csak a kenyeret hagyod el! Hanem, ha szénhidrátszegényen táplálkozol: például: semmi krumpli, semmi rízs, semmi tészta, semmi cukor, vagy cukortartalmú készítmények, semmi liszt, semmi banán, vagy hasonlóan magas ch.-tartalmú zöldségek(répa, borsó...), gyümölcsök(körte, szőlő). Ja és semmi panír a husokon!
Na ez a szénhidrátszegény diéta, ettől garantáltan elmúlik a kenyérutáni vágy!
Próbáld ki az Atkins diétát, tuti egy hét alatt el kell múlnia az összes szénhidrát utáni vágyadnak.
Aztán át lehet váltani más diétára és nem enni kenyeret, vagy péksütit.
Simán megy. Azt hittem annó, hogy ilyen nincs, én biztosan nem fogok leszokni a kenyérről. Könnyebben ment, mint gondoltam, sőt, minden szénhidrát iránti vágyam megszűnt. Ha mégse szűnne meg mondjuk Atkins diéta alatt, akkor valamit nem jól csinálsz, mivel a ch iránti vágy az függőséget jelent. De működik, ha betart az ember mindent aztán meg már nincs is rá szüksége. :) Több, mint két éve nem eszem ilyesmit. Nagyon ritkán mikor ch napon sietek, akkor eszem csak, szerencsére ilyen csak ritkán fordul elő.
Hát igen ez a valami, hogy megállod:)
És utána olyan, jó nem?:)
Én szinte hátba veregetem saját magam, hogy milyen fasza csaj vagyok:D
na vegre egy sorstars.:-)))))))
nem allok jol onfegyelem teren.
Figyu... ha nem akarsz fogyni, akkor nem fogsz fogyni. Ha csak elgondolod, hogy fogyni akarsz az sem működik, mert folyton éhes leszel és folyton azon jár az eszed, hogy mit lehetne enni.
Komolyan mondtam, hogy agyban le kell játszani, hogy tényleg fogyni akarsz. Evvel a hozzáállással soha az életben nem fogsz lefogyni
Nahát, ha finomakat lehet enni, akkor fogyni is lehet ezekkel a finomságokkal. Én élvezem a fogyit, változatosan eszem és mégis fogyok :)
További ajánlott fórumok:
- Kalória és szénhidrát számolással fogyózók beszélgessünk :)
- A férjem diétázik, szénhidrát mentes étrendet kell összeállítanom, se kenyér, se tészta, akkor mit egyen?
- Kukoricás kenyérnek, kiflinek mekkora a szénhidrát tartalma? Mennyire fogyókúrás?
- Miért jobb a rozskenyér a fehér kenyérnél, amikor ugyanannyi kalóriát, szénhidrátot és fehérjét tartalmaz?
- Fogyókúra esetében szerinted mennyit jelent egy szelet kenyér súlya?
- 90 napos diéta esetében kenyeret mikor lehet enni?Miért a fehérjenapon?Szénhidrát napon is lehet?Mert erre vonatkozó infót nem találtam.