Aki próbálta a 160gr szénhidrát diétát mit tapasztaltatok? Fogytatok tőle vagy híztatok? (beszélgetés)
160g???
én az Atkins diétával max. 15-25g Ch-t viszek be naponta.
Csak hús, hal, tojás, zsíros sajt, nyers magvak, zöld színû zöldségek és saláták, semmi más.
Én se jól saccolok.
A kis konyhamérlegem egy fali mérleg, és most nincs jó helyen.
Azért kérdeztem, mert általánosságban érdekelt, ezt a kajamennyiséget hogyan dolgozod fel.
Szóval a több fehérje nálad is tapasztalat.
Most nem így étkezem, nem vezetem a bázist sem. Ezt összehasonlításképp írtam, hogy a sokszor kicsi étel nekem éhséget okozott, hiába volt egyenletes a vércukorszint. De hatékony volt, mint súlycsökkentés.
Ha nem emiatt kérdezed, igen, most edzőterembe járok.
Már miért?
Össze lehet leverni párolt zöldséggel, lehet enni tojással, túróval...
Én annak idején kiadagoltam pl. a csirkemellet, lefagyasztottam.
Mindig szokott itthon lenni valamelyik mélyhűtött zöldségkeverék.
A sovány tejtermékek is finomak, ha nem vagy laktózérzékeny. Én tejet nem iszom, de a joghurtot, a kefirt szeretem. A sovány túrót is.
Pl. első étkezésként zabkása, almával vagy más gyümölccsel volt nagyon sokáig.
Én sem vagyok nagy fehérjés egyébként. Húsevő pláne nem, ezért szokott itthon lenni fehérjepor is.
Próbáltam azzal indítani a napot, jót is tett, de aztán elfelejtkeztem róla.
Szédülni azért is lehet, ha vitaminhiányod van, és az megint csak könnyen adódik diétás étkezésnél. Kellene valami multivitamint szedned, amiben esetleg vas is van.
Tudom. Azért próbálok figyelni, nehogy belejussak.
Körülbelül beledöglenék, ha ébredés után rögtön ennem kellene.
Ráadásul döglötten is irdatlanul mérges lennék miatta.
De ez a fehérje éppen csak minimális!
Fogyásban több fehérjét kell enni, nézd csak ezt a "lájtos" cikket:
A cukrosoknak így kell csinálni.
Több rokonom inzulinos és nekik bizony időre kell enniük és szúrniuk magukat, illetve figyelniük kell a ch bevitelt mindig.
Mondjuk nem mindenkinek ennyi az adagja, mert a bátyámnak a 100 kilójához 180 gr van előírva. Gondolom ez függ a méretektől is és persze a cukorszinttől is.
További ajánlott fórumok:
- Kalória és szénhidrát számolással fogyózók beszélgessünk :)
- Csökkentett szénhidrát diétát kezdek, leszel a társam?
- Napi 10-20g-ra lecsökkentett szénhidrát-bevitellel, látványos/gyors fogyás érhető el?
- Átok rátok szénhidrátok
- Úgy döntöttem, nem eszem húst és folytatom az egy éve elkezdett szénhidrát diétát.
- Vélemények és tapasztalatok érdekelnének akik már csinálták/csinálják a szénhidrátszegény diétát!