Úgy döntöttem, nem eszem húst és folytatom az egy éve elkezdett szénhidrát diétát. (beszélgetős fórum)
A kedvencem (de a családban másoké is), amikor a panírozás után összekeverem a maradék morzsát és a maradék tojást, kicsit megsózom, esetleg fűszerezem (pl. zöldségzöldjével, cellerzölddel vagy majorannával, bazsalikommal stb.), és kiskanállal beleszaggatom a forró olajba, amelyben a hússzeletek sültek.
A pirosra sült "falatkák" - ha nem figyelek oda - hajlamosak még azon frissiben, a családi ebéd előtt "eltűnni".
A zöldségeket lehet rántani, vagy pörköltnek, fasírozottnak.
Egyébként fasírtot lehet a kölesből is gyúrni, vagy a főtt, tört krumpliból is.
Amikor rámjön, hogy akármit, csak húst ne!!!, olyankor folyamodok ilyesmire. Főleg tavasszal, a hosszú tél után, mikor megjelennek a frissek.
Dehogy olyan, azt bő olajban sütik, és hatalmasra szabják. Itt csak tollal vékonyan kikenem a serpenyőt, és ahogy írtam is, kis kerek kb. 10 cm átmérőjű lepénykék lesznek belőle. Kezdetben az elnyújtott tésztát csak 4 felé vágtam, hogy a serpenyőben könnyebb legyen fordítani, mozgatni.
A receptet Guruljka fordította németből, ez egy kifli/zsömle tészta receptje. Próbáld ki ha gondolod fele adag = 30 dkg lisztből, és majd látod, hogy tetszik-e.
Nagyon szívesen!
Forró (kiolajazott) serpenyőben, de közepes láng fölött szoktam sütni. Az első oldalánál beborítom, hogy a meleg ott maradjon, segít neki megemelkedni. :))
Sütőporos kenyér recept:
- összesen 60 dkg liszt, ebből 20 dkg fehér liszt, 40 dkg teljes kiőrlésű (Ha nincs benne valamennyi fehér is, akkor a tk. lisztből tapló lesz)
- 2 dl langyos tej
- 2 dl langyos vízből, amennyit felvesz
- 2 csomag sütőpor
- 4 ek. étolaj (ezt a tejbe szoktam belekavarni)
- 1,5 teáskanál só
- 1,0 teáskanál cukor (eritrit)
Ezt összegyúrom, keleszteni nem kell.
Kenyérsütőm nincs, ezért a begyúrt tésztából 4 gombócot formázok, elnyújtom akkorára mint a teflon pal.sütőm. Korábban 4-be vágtam, könnyebb forgatni, ma már pohárral 4 kerek lepényt szaggatok: 4x4=16 db. Napi 2 db = 7,5 dkg/nap.
A pohárral való szaggatás után leeső részeket ismét összegyúrom, ebből lesz egy következő napi meleg szendvics-, vagy pizza alap, nevezzük aminek akarjuk. :))
Ha kihűlt, zacsiba rakom, és be a normál hűtőbe. Étkezés előtt a mikróban 2-őt fordul és pont jó. Jó étvágyat kívánok.
Éppen most lettem készen a következő 8-9 napi adag sütésével.
Szia.
Köszönöm a jokivansagokat. Nekem először 160g-osat javasolt az sztk-s doki, a meddőségiben meg mivel enyhe volt a PCOS-esem ezért mondta a dokim, hogy nyugodtan legyen az csak 180g mert a 160g-ossal kínozni lehet.
Most valahol a kettő közt próbálok valami egyensúlyt kialakítani de azt nagyon keményen és kitartóan. Elkezdtem kardiózni és ma megyek az első cross fit edzésemre. Ennél többet nem tudok tenni úgy érzem.
Gondolom,neked akkor már van baba ,vagy már nagy baba ☺️. Gratulálok hozzá!
A bolti rozskenyér az én gyomromban is elkezdett erjedni, én arra gyanakszom, azért mert élesztős. A teljes kiőrlésűt itthon sütöm, sütőporos receptem van, attól nincs baja a gyomromnak.
Ha esetleg gondolod, hogy kipróbálod, szívesen leírom a receptet neked.
Köszönöm. Laktóz érzékeny vagyok így csak max növényi tejeket fogyasztok.
A diéta igény a meddőség miatt kell. Voltunk már immunológiàn, gasztroenterológiàn, terheléses cukor vizsgálaton, endokrinológiai vizsgalaton,de sehol nem utalt semmi arra , hogy inzulinrezisztens lennék és a PCOS-esem is nagyon enyhe, diétával kordában tartható,de hajlamos vagyok az orvosok szerint rá, hogy eldurvuljon.
Bízom a CH csökkentett étrendben és a növényi alapú táplálkozásban, hogy segíteni fog. Ha másban nem,de abban igény hogy jól érezzem magam a bőrömben.