Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Milyen szénhidrátmentes vagy csökkentett szénhidrát tartalmú lisztet tudnál ajánlani? (Norbi liszt kivételével) fórum

Milyen szénhidrátmentes vagy csökkentett szénhidrát tartalmú lisztet tudnál ajánlani? (Norbi liszt kivételével) (beszélgetés)


1 2
36. zena01 (válaszként erre: 35. - Maszatt)
2010. dec. 20. 20:51
Köszi!
2010. szept. 28. 16:29
A legjobb:diawell sütőlisz:ízre, felhasználhatóságra, mint a finomliszt, viszont 50%-al csökkentett szénhidráttartalom!!!!!
34. zena01 (válaszként erre: 21. - Verosz)
2010. márc. 23. 19:03
kösz a receptet. Tegnap búvár túróst sütöttem. Itt van a receptek között a hoxán. Nagyon finom lett, csak véletlenül kimaradt belőle a kakaó.
33. verosz (válaszként erre: 32. - C1e9612cd3)
2010. márc. 23. 16:41
:-)))
32. c1e9612cd3 (válaszként erre: 31. - Verosz)
2010. márc. 23. 16:31

de hülye vagyok! :)

pedig még néztem is a recepteket... na mind1!

Köszi! :))

31. verosz (válaszként erre: 30. - C1e9612cd3)
2010. márc. 23. 01:03

Szívesen.-)

A pogi receptet a 21 hozzászólásnál olvashatod.

Szia

2010. márc. 22. 20:11

köszi a recepteket! Amint lesz időm, próbálgatom őket!

Pogi receptet tudsz írni?

29. zena01 (válaszként erre: 28. - Verosz)
2010. márc. 22. 09:46
Nem, ma is sütök, mert tegnap lusta voltam, vagyis kerteztem.
28. verosz (válaszként erre: 27. - Zena01)
2010. márc. 22. 09:23

Szia!


Akkor feladod a sütést?.-((

27. zena01 (válaszként erre: 26. - Verosz)
2010. márc. 21. 22:26
A múltkor zabliszttel csináltam a palacsintát, szakadt is rendesen. Tehát soha többé!
26. verosz (válaszként erre: 25. - Zena01)
2010. márc. 21. 21:12

Én a palacsintát rizs liszttel csinálom,szódával.

Prbáld meg felezni a búzalisztet hátha úgy ízlik neked:-))

25. zena01 (válaszként erre: 24. - Verosz)
2010. márc. 21. 20:07
Biopont teljes kiőrlésű búzalisztet használtam, édes sütikhez és palacsintához.
24. verosz (válaszként erre: 23. - Zena01)
2010. márc. 21. 18:47

Szia!


Mindegyik?Nekem az első pogim lett kesernyés,amit tönkölyből csináltam.Melyiket próbáltad:-(?

Milyen lisztet használtál?

23. zena01 (válaszként erre: 22. - Verosz)
2010. márc. 21. 12:20
Nekem a teljeskiőrlésű lisztből készült sütemények kesernyések.
22. verosz (válaszként erre: 21. - Verosz)
2010. márc. 20. 21:59

Nem tönkölylisztből,hanem teljeskiőrlésű búzából csináltam a pogit,mert az első kísérletemnél.a tönkölyből kesernyés lett.

Bár ha fele zabpehelylisztet teszel bele akkor lehet h nem lesz keserű.

21. verosz (válaszként erre: 20. - Zena01)
2010. márc. 20. 21:57

Szia Zena!


Pogi:

50dkg teljeskiőrlésű liszt(én tk.búzából csináltam)

25 dkg vaj

2db tojás sárga

2dl tejföl

1cs sütőpor

pici méz(1 mokkáskanál)

1,5 kávéskanál só(lehet több is szerintem,de kóstold meg a tésztát)

reszelt sajt a tetejére.


Minden hozzávalót alaposan összegyúrni,majd pár órára pihenni hagyni hűtőbe.

(Én este összegyúrom és reggel szoktam sütni.)

Újra átgyúrni pihentetés után,nyújtani,bekenni tojásfehérjével és szaggatni.

Tetejére reszelt sajt,és sütni.


Megírod majd hogy ízlett e vmelyik süti?Kíváncsi vagyok.

Én nemrég kezdtem el teljes kiőrlésű liszteket használni,a családom jól bírja a kísérletezést:-))


ez a pogi még anyósomnak is ízlett,pedig Ők,megrögzött fehérlisztesek:-))

20. zena01 (válaszként erre: 19. - Verosz)
2010. márc. 20. 18:59
Köszi, már az elolvasástól is éhes lettem. A pogi is érdekelne. Holnap úgyis sütni szeretnék.
19. verosz
2010. márc. 19. 18:32

Sziasztok Csajok!


Zabpehelykeksz:

2bögre zabpehely

4 bögre tej+ annyi cukor,méz,vagy édesitő izlésnek megfelelően

3db tojás

3-4dkg vaj

fahéj,reszelt citrom


1;a tejben megfőzni a pelyhet mézzel

2;ha már nem forró belekeverni a tojássárgákat,vajat

4:a fehérjét habbá verni

5:ezt is hozzáadni meg aszalt meggyet,mandulaforgács is mehet bele

6?.kis halmokat tenni tepsire és sütni 160-170 fokon


Meggyes-mákos:


1 tojás

1bögre cukor,méz stb

1bögre tej

1bögre tej

fél,háromnegyed bögre tönkölyliszt vagy teljes búzaliszt

1cs sütőpor

1 citrom héja+leve

1 ü meggy befőtt


A tojást,mézet,sütőporral habosra keverem.Beleteszem a mákot,citrom levét,héját,lisztet és a tejet.Jól összedolgozom és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.Tetejére rakom a meggyet és sütöm.

Mák helyett mehet bele dió is


Túrós.mandulás süti:


15dkg vaj

1 bögre méz,fruktóz stb

2bögre darált mandula

20dkg túró

6db tojás

1 csipet só

2 evőkanál citromlé+héjából fél -1


A vajat a mézzel a túróval és a citromlével simára keverem

A tojásfehérjét csipet sóval habosra verem,

Ezt és a tojás sárgáját és a mandulát is a túróhoz keverem.

kb 40 percig sütöm tortaformában.


Van még jó lis sárgarépás süti meg torta receptem is ha érdekel.,meg pogi

18. zena01 (válaszként erre: 17. - C1e9612cd3)
2010. márc. 19. 17:19
Recepteket én is köszönettel várok!
17. c1e9612cd3 (válaszként erre: 12. - Verosz)
2010. márc. 19. 07:17

a muffinból olyan formán, ahogy én azt elképzeltem, nem lett semmi :( csak páromnak sütöttem idő (na meg párom nem hajlandó megenni a sütőtököt- tegnap jelentette be) hiányában, de azt hagyományos finomlisztből.

Recepteket szívesen fogadok, mert már régóta azért nem sütkérezek otthon, mert én fehérlisztet nem igazán eszek, máshoz meg nincs receptem, a kísérletezéshez pedig időm nincs. Uhogy köszi előre is!

16. zena01 (válaszként erre: 15. - Verosz)
2010. márc. 19. 07:04
Köszi, kipróbálom.
15. verosz (válaszként erre: 14. - Zena01)
2010. márc. 18. 21:48

van egy liszt nélküli receptem:

50 dkg túró

6-7dkg vaj

méz vagy fruktóz izlés szerint

vanilíarúd belseje

mazsola

2 evőkanál rum

1 citrom leve+héja reszelve

1 cs vaniliás pudongpor(Dr....eredeti)

2db tojás

fél cs sütőpor,vagy pici szódabikarbóna


A vajat felolvasztom,a mézzel kikeverem,hozzáadom a túrót,a vanilíát,a citrom levét,héját,rumot,mazsolát.(a mazsolát rummal felforralom előtte)és a többi hozzávalót.

Kivajazott tortaformába megsütöm 160fokon.

Mellé eperöntetet készítek vagy baracklekvárt adok mellé.


Mi ezt imádjuk:_)

14. zena01
2010. márc. 18. 18:25
Hétvégén én is sütök, nem tudtok valami jó kis túros süti receptet?
13. verosz
2010. márc. 18. 17:01
Jaj,most látom h ismételtem önmagam:-))
12. verosz (válaszként erre: 9. - C1e9612cd3)
2010. márc. 18. 16:59

Remélem sikerülni fog,és ízleni:-))

Nekem többszöri próbálkozás után sikerültek,ha kell recept szólj,szívesen küldök.Van egy bevált kenyérreceptem is.Tegyél bele szódabikarbónát is.

11. c1e9612cd3 (válaszként erre: 10. - Zena01)
2010. márc. 17. 19:59
ha a zabpelyhet ledarálod finomra, az = a zabpehelyliszttel!
10. zena01 (válaszként erre: 8. - Verosz)
2010. márc. 17. 19:56
Zabkorpa vagy darált zabpehely nem jó, csak a zabpehelyliszt?
9. c1e9612cd3 (válaszként erre: 8. - Verosz)
2010. márc. 17. 19:16
Köszi a tippet! Én még nem sütöttem se tk lisztből, se zabpehelylisztből, de kipróbálom, amit írtál! Holnapra úgyis be volt tervezve egy kis sütőtökös muffin! :)
2010. márc. 17. 08:13

Sziasztok!

Sütéshez az jó ha keveritek a teljeskiőrlésű lisztet fele arányban zabpehelyliszttel,és pici szódabikarbóna még plusszba.Én így sütök és elég finomak lesznek a sütemények,pogácsák.

Ha kell van finom kenyérreceptem is ami szintén teljeskiőrlésű lisztből készül.

2010. márc. 17. 06:50
Én csak sima teljes kiőrlésű lisztet vettem, de az abból sütött sütemény kesernyés lett.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook