Akik elhagyták vagy el szeretnék hagyni a szénhidrátot és a cukrot, mit esznek, egyenek? Ki lehet bírni hosszabb távon? (beszélgetés)
Szia!
Azt irod,hogy eritriolt használsz.Én is ezt használom,csak azt nem tudom miért nem terjed el jobban?Van valami gond vele?OKÉ, nagyon drága, de ha azt nézzük ,hogy 0 szénhidrátfelszivodás,az minden pénzt megér.
Sziasztok!
Én is kb.2 hete étkezem így(néha picit vétkezek)és már lement 2 kg. És nem éhezem,nagyon jól érzem magam,akkor eszem amikor akarok,és nincs bűntudatom.Még 10kg-ot szeretnék fogyni,és szerintem fogom tudni ezt az életmódot így folytatni.
Sziasztok!
6. napja csinálom, és eddig -3,9 kg! :) Azért azt hozzáteszem, hogy legalább 15-20 kg plussz van rajtam.
Ez a diéta beállni látszik, nem vagyok rosszul már nem kívánom a csokit és társait, pedig eredetileg nagyon édesszájú vagyok. :)
Vettem multivitamin és ásv. anyag komlexumot és igyekszem sokat inni.
J avaslom olvass utána a paleolit táplálkozásnak. (A hoxán is van ilyen fórum). E szerint nem szabad fogyasztani gabonaféléket, cukrot, burgonyát, rizst, tejtermékeket. Én most ismerkedek vele, nagyon tetszik az elgondolás, és ha nem is teljesen, de jelentős részben igyekszem majd alkalmazni amiket ajánlanak. És nem fogyókúrás célzattal, inkább az egészségem megőrzése miatt. A cukor pedig nagyon káros a szervezetnek, el kell felejteni. Helyette használj nyírfacukrot esetleg kevéske mézet.
Egyébként a zöldségek, gyümölcsök is tartalmaznak szénhidrátot.
Szia! Én egy évig csináltam és gyakorlatilag 2 hónap alatt a kitűzött célom alá fogytam 4 kilóval. Most nem csinálom,mert babát várok,de ha megszületett folytatom. sokkal több energiám volt,mert a könnyű kaják nem terhelték le a szervezetem.
Én mindenféle zöldséget, gyümölcsök, tejterméket és húst ettem. Ezekből bármikor és bármennyit. 3 hónap után pedig a kukoricát választottam,mint bűnös élvezetet. Azt ettem saliban, vagy pattogtatva. Sport nélkül (arra nem volt időm) sikerült tartanom a súlyom. most,hogy mindent eszem válogatás nélkül 4 hónap alatt 2 kilót híztam, de a babáért mindent. :)
Itt egy lista azokról az élelmiszerekről, amelyek a gyors, közepes illetve lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmazzák...fogyókúra, illetve megfelelő életmód elérése esetén főleg a lassú, maximum a közepes felszívódású szénhidrátokat érdemes enni...
Nagyon megemeli a vércukorszintet...
Gyors felszívódású szénhidrátok:
- cukor (szőlőcukor, fehér cukor)
- lekvár, dzsem, befőttek
- cukorkák, kekszek
- cukrozott üdítőitalok (Cola, gyümölcslevek stb.)
- szárított gyümölcsök
- szőlő, érett banán
- péksütemények, torták
- fehér kenyér, kifli, zsömle...
- burgonya, fehér rizs
- puffasztott rizs, puffasztott búza
Közepesen emeli meg a vércukorszintet...
Közepes felszívódású szénhidrátok:
- teljes kiőrlésű pékáru
- tönkölybúza, durumliszt, hajdina, árpa
- barna rizs
- sültburgonya
- zabpehely
- tejtermékek
- gyümölcsök
- cukrozatlan gyümölcslevek
- méz
- tejcsokoládé, fagylalt
Minimálisan emeli meg a vércukorszintet...
Lassú felszívódású szénhidrátok:
- zöldségek
- citrusgyümölcsök
- olajos magvak (mandula, dió, mogyoró, tökmag...)
- bab, lencse, csicseriborsó, szója, tofu
Nagyon sokan akarják elhagyni ezeket a dolgokat. Nem elhagyni kell hanem ledolgozni.:))
Sport pl.
Nem is rád írtam azt a mondatot, hanem áltlaánosan.
:)
Negatív?
Miért érzed ezt? Életmódváltással természetesen fogyni fogsz, mivel nagy testsúlyról indulsz (akárcsak anno. én) a folyamat elején gyorsan fogsz fogyni, aztán egyre lassabban.
Ez nem negativizmus, hanem tény, így működik a testünk.
Ha tartod a megfelelő étkezést és mozgást el fogsz érni egy megfelelő kitűzött súlyt.
Nyírfacukrot bárhol.Sokkal egészségesebb.
Kb.1000ft/500g
Húúú... jó sok hozzászólás érkezett.. köszi az eddigieket..
Igazából nem nagyon értek ehhez így nem is tudom mi sorolható a káros (finomított) szénhidrátokhoz és a lassan felszzívódó szénhidrátokhoz, mert írtátok, hogy összekevertem a kettőt. :O
Meg a kalória számlálás.. háát azt nem bírnám számolgatni..
De akkor most mi az a legfőbb amit érdemes elhagyni ami káros? Az "csak" a fehér kenyér, rizs, krumpli meg a cukor? Mondjuk a cukrot elég nehéz szerintem. Nekem kissé kínzás is, mert elég édes szájú vagyok. Nem feltétlen a fogyás a célom, inkább az életmód váltás, bár ha lemenne a 3-4 kiló plusszom, akkor örülnék.. :)
További ajánlott fórumok:
- Kalória és szénhidrát számolással fogyózók beszélgessünk :)
- Csökkentett szénhidrát diétát kezdek, leszel a társam?
- Napi 10-20g-ra lecsökkentett szénhidrát-bevitellel, látványos/gyors fogyás érhető el?
- Átok rátok szénhidrátok
- Mit lehet tenni a vágott virágok vizébe, hogy hosszabb életűek legyenek a csokrok?
- Fehérje zsír szénhidrát fogyókúrában. Miket kell enni, hogy ne legyenek hiánybetegségek és a vitaminok felszívódjanak?