Spenótos göngyölt csirke/pulyka recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Spenótos göngyölt csirke/pulyka hozzávalói:
1 személyre:
2 szelet csirke/pulykamell
1 kis pohár joghurt
4 vékony szelet sovány sajt
2 marék friss spenótlevél
só, bors, fokhagyma
A Spenótos göngyölt csirke/pulyka elkészítési módja:
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borzossuk, majd egy mélyebb edénybe fektetjük, ráöntjük a joghurtot és minimum 2 órára a hűtőbe tesszük. A spenótleveleket megfonnyasztjuk, pici sóval és fokhagymával ízesítjük. A joghurtban ázott husikat lefektetjük egy deszkára, sajtot teszük rájuk, majd a megfonnyasztott spenótleveleket is elegyengetjük rajtuk. Ezután feltekerjük és fogpiszkálóval vagy hústűvel megtűzzük. A göngyölegeket sütőzacskóban vagy alufóliából készített batyuban a sütőbe tesszük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Köretnek párolt zöldség, zöldsaláta, esetleg karfiolpüré a fogyózóknak, rízs, krumplipüré, sült krumpli a szerencsésebbeknek :)
Akinek nem kell ügyelni a kalóriákra, nyugodtan panírozza és süsse ki olajban a feltekert göngyölegeket, biztosan úgy is isteni!
Jó étvágyat!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Katkamano, 2009. febr. 25. 13:20
A spenótos göngyölt csirke/pulyka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.