Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Spanyol madár recept

Spanyol madár recept

A Spanyol madár hozzávalói:
Marhahússzeletek/disznóhus is lehet/
só,mustár,bors,csemegeuborka,keményre főtt tojás,házi szalonna,virsl,


A Spanyol madár elkészítési módja:
A hus szeleteket kiklopfoljuk,sózzuk borsozzuk megkenjül mustárral. Belehelyezünk negyed főtt tojást kis csik szalonnát,kicsi darad /4 felé vágott/virslit,csemegeuborkát.A belevalokat kb olyan 4 cm darabokra vágjuk,egymásmelléa husra rakjuk,és szorosan felgöngyöljük. Spárgával átkötjük,igy kis "madarakat" kaptunk. Olajon a madarakat átsütögetjük ,majd kiszedjük az olajból,,a zsiradékon 2 aprora vágott vöröshagymát,puhára párolunk,majd 1gerezd foghagymát+1kanál paradicsompürét/kecsap is jo/,1 marhusleveskockát,+1pörkölszaftkockát,beleteszünk,visszarakjuk a madarakat,felöntjük forro vizzel és puhára pároljuk.A végén 1evőkanál liszttel kis vizzel besüritjük,izesitsük mustárral,esetleg kis vegetával.Barnás szinő mártást kell kapnunk.Tarhonyával nagyon finom.Rizs is jó persze.

Ha a leirás alapján bonyolultnak is tűnne,szerintem ki kell probálni,mert nagyon finom,A spárgákat le szokom szedni pesze tálalás előtt.
Jó étvágyat hozzá!


Kategória: Húsételek receptjei


A spanyol madár elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook