Majonézes burgonyasaláta gazdagon recept

40 deka héjában főtt burgonya,
4 szelet húsos szalonna,
2 keményre főtt tojás,
2 darab kisebb savanyú uborka,
30 gramm majonéz,
ízlés szerint tejföl,
pár csepp citromlé,
só,
őrölt bors,
csipet cukor.
A Majonézes burgonyasaláta gazdagon elkészítési módja:
A meghámozott burgonyát, a főtt tojásokat és az uborkákat felszeleteljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd serpenyőben piros ropogósra sütjük, és jól lecsepegtetjük. A majonézt, tejfölt és a fűszereket egy tálban jól összekeverjük, hozzáadjuk a felszeletelt burgonyát, szalonnát, tojást és uborkát. Finoman összekeverjük, és néhány órára hűtőbe tesszük. Sültekhez, rántott húsokhoz, halakhoz adhatjuk köretként, de önmagában is kiváló.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. márc. 16. 20:03
A majonézes burgonyasaláta gazdagon elkészítési módja és hozzávalói.