Salátaleves recept
A Salátaleves hozzávalói:2 szép fej saláta
10-15 dkg füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
1 ek. liszt
3 tojás
2 dl tejföl
só,cukor,ecet ízlés szerint
kevés olaj,vagy zsír
A Salátaleves elkészítési módja:
Az apró kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk,majd a tepertôjét kiszedjük és félretesszük.A szalonnazsírba beletesszûk az apróra vágott fokhagymát,felengedjük forró vízzel.Megsózzuk,majd annyi cukorral és ecettel fûszerezzük,hogy kellemesen édes-savanykás legyen.Felforraljuk,beletesszük a salátát és puhára fôzzük.A lisztbôl hideg vízzel habarást készítünk és besûrítjük a levest.A tejfölet elkeverjük egy tojássárgával,és a tûzrôl levéve a levesbe keverjük.A megmaradt tojásfehérjét és 2 tojást felverjük,sóval ízesítjük,majd kevés zsíradékon omlettet sütünk belôle.Kockára vágjuk és a szalonnapörcökkel együtt a levesbe szórjuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: birogaby, 2007. nov. 15. 14:02
A salátaleves elkészítési módja és hozzávalói.