Szilvás gombóc recept
A Szilvás gombóc hozzávalói:1 kg. burgonya
10 ek.liszt
1 tojás
1 ek. olaj
1 kk. só
1 kg.szilva
10-15 dkg.vaj
zsemlemorzsa
A Szilvás gombóc elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfôzzük,még melegen megtisztítjuk és burgonyatörôn átnyomjuk.Miután kihûlt,hozzáadjuk a lisztet,tojást,olajat,sót és összegyúrjuk.Ujjnyi vastagra nyújtjuk,tenyérnyi négyzetekre vágjuk,ráhelyezzük a kimagvalt szilvát és gombócokat formálunk belôle. A gombócokat bô,lobogó sós vízbe tesszük,kifôzzük,majd leszûrjük,forró vízzel leöblítjük,pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
A magok helyére,a szilvába szoktam tenni kevés fahéjjal vegyített cukrot,nagyon finom íze lesz tôle a szilvának.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: birogaby, 2007. szept. 17. 22:37
A szilvás gombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.