Saláta mázas dióval és szőlővel recept
A Saláta mázas dióval és szőlővel hozzávalói:3 evőkanál méz,
2 kávéskanál chilipor,
1 evőkanál reszelt torma,
1 dl tejszín,
15 dkg dió,
1 kisebb, érett, puha avokádó,
0,5 dl olivaolaj,
1 zöldcitrom leve,
1 evőkanál vörösbor ecet,
só, bors,
1 zacskó Brasiliana saláta-mix,
1 fürt szőlő.
A Saláta mázas dióval és szőlővel elkészítési módja:
A mézet egy kisebb keverőtálban elkeverjük a chiliporral, a tormával és a tejszínnel. Hozzáforgatjuk a diót, amelyet aztán egy sütőlappal kibélelt tepsibe terítünk egy rétegben, és forró sütőben kb. 15-20 perc alatt megpirítunk. Ha kész, kiszedjük és hűlni hagyjuk. Amíg a dió pirul, elkészítjük az öntetet. Ehhez az avokádót egy nagy keverőtálban villával szétnyomkodjuk, majd hozzáadjuk az olajat. Alaposan elkeverjük, aztán jöhet bele a zöldcitromlé, az ecet és a chilipor is, sózzuk ízlés szerint, végül annyi olivaolaj, hogy közepesen sűrű öntetet kapjunk. Aztán ezzel az öntettel összekeverjük a saláta-keveréket, és tányérra halmozzuk. Megszórjuk a kihűlt, pikáns dióval és a szőlőszemekkel.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2007. nov. 4. 15:25
A saláta mázas dióval és szőlővel elkészítési módja és hozzávalói.