Édeskrumplis nudli recept
Az Édeskrumplis nudli hozzávalói:2 db nagyobb édeskrumpli,
25 dkg vaj,
só,
10 dkg zabpehely,
finomliszt.
Az Édeskrumplis nudli elkészítési módja:
Első lépésként megfőzzük, meghámozzuk, majd krumplinyomóval szétnyomjuk az édeskrumpli szemeket. Aztán a krumplipépet átkanalazzuk egy nagy keverőtálba, hozzácsípkedünk kb. 5-8 dkg vajat, majd annyi lisztet öntünk hozzá, amennyit a gyúrásnál felvesz (kb. 10-15 dkg). Aztán ízesítjük egy csipet sóval, föltűrjük az ingujjat, és már gyúrhatunk is. Ha a tálban már nagyjából összeállítiottuk a tésztát, átemeljük egy gyúródeszkára és ott folytatjuk a tészta kidolgozását, amíg szép, egyállagú nem lesz. Ha a tésztával elkészültünk, lecsípünk a tésztából egy kisebb teniszlabdányi darabot, majd mintha gyurmáznánk, hurkává sodorjuk, végül nudlikat csipkedünk belőle. Ha nem megy kézzel, felvághatjuk késsel is. Ha a nudlikat kiszaggattuk, lobogva forró vízben kifőzzük őket, majd egy alapos lecsöpögtetés után átborítjuk az előre elkészített apróra őrölt, vajon megpirított zabpehely morzsába. Egy alapos átforgatás után már ehetjük is az édeskrumpli nudlikat porcukorral vagy lekvárral, ki-ki ízlésének megfelelően.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2007. nov. 3. 16:53
Az Édeskrumplis nudli elkészítési módja és hozzávalói.