Sajtos karfiol recept
A Sajtos karfiol hozzávalói:1kisebb fej karfiol
100 gr vaj
30 gr liszt (kicsi szénhidrát)
2 dl ml tej
1 tk. só
frissen őrölt fekete bors
200 gr reszelt mozzarella
metélőhagyma
A Sajtos karfiol elkészítési módja:
A karfiolt megpucoljuk, megmossuk és kis rózsákra szedjük. Minél kisebb, annál jobb. Nagy edénybe vizet forralunk, enyhén megsózva. Beletesszük a karfiol darabokat és a lobogó vízben főzzük 5-7 percig, villa puhaságúra (ha könnyedén beleszúrjuk a villát, akkor jó). Egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, picit pirítjuk. Hozzáadjuk a tejet, alaposan elkeverjük, mehet bele a, só, bors. 5 percig főzzük, kevergetjük, jól be fog sűrűsödni. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a reszelt sajtot, kevergetjük, amíg el nem olvadnak. Beleforgatjuk a leszűrt karfiol rózsákat, hogy mindenhol sajtszósz borítsa. Ha szükséges, kicsit összemelegítjük. Megszórjuk aprított metélőhagymával. .
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2019. márc. 21. 10:30
A sajtos karfiol elkészítési módja és hozzávalói.