Sós perec recept

A Sós perec hozzávalói:
1 kg liszt,
1 cs.élesztó
15 dkg olvasztott margarin,

2 kanál szodabikarbóna
tojás,



Sós perec

A Sós perec elkészítési módja:
1 kg liszt,1 cs. langyos vízben egy kis cukorral felfutatott élesztő, só és 15 dkg olvasztott margarin,annyi langyos vizzel kidolgozni ,hogy kalács tészta állagu legyen.1 óráig keleszteni utána feldarabolni és olyan 60-70 cm-re kisodorni,megformázni.2 liter vízet feltenni forrni 2 kanál szodabikarbónát beletenni és pár másodpercig mind két oldalat főzni,tepsibe rakni,lekenni tojassal és 180 fokon légkeveréssel sütni,befejezés előtt ,2 k.liszből,1 k.sóból vizzel masszát készítünk és csurgatunk rá, még vissza toljuk a sütőbe rá szikkasztani a tésztára.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sós perec elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook