Sós perec recept
A Sós perec hozzávalói:1 kg liszt,
1 cs.élesztó
15 dkg olvasztott margarin,
2 kanál szodabikarbóna
tojás,
só
A Sós perec elkészítési módja:
1 kg liszt,1 cs. langyos vízben egy kis cukorral felfutatott élesztő, só és 15 dkg olvasztott margarin,annyi langyos vizzel kidolgozni ,hogy kalács tészta állagu legyen.1 óráig keleszteni utána feldarabolni és olyan 60-70 cm-re kisodorni,megformázni.2 liter vízet feltenni forrni 2 kanál szodabikarbónát beletenni és pár másodpercig mind két oldalat főzni,tepsibe rakni,lekenni tojassal és 180 fokon légkeveréssel sütni,befejezés előtt ,2 k.liszből,1 k.sóból vizzel masszát készítünk és csurgatunk rá, még vissza toljuk a sütőbe rá szikkasztani a tésztára.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2019. márc. 17. 11:34
A sós perec elkészítési módja és hozzávalói.