Rizskoch Andi módra recept


4 dl tej
20 dkg rizs (én arboriót használtam)
7-8 dkg cukor
1 rúd vanília
5 dkg vaj + egy kevés a forma kikenéséhez
2 tojás
csipet só
citromhéj, rumba áztatott mazsola stb.
zsemlemorzsa a forma kiszórásához
a tálaláshoz lekvár
kb. 4 före elegendö
A Rizskoch Andi módra elkészítési módja:
A tejbe beleöntöm a vizet és a csipet sót. Felforralom, majd amikor forr, beleteszem a megmosott rizst. Addig főzöm, amíg pufogni kezd (mintha tejberizst készítenék). A tűzről levéve beleteszem a 10 dkg vajat, az előzőleg megmosott és beáztatott mazsolát, és belereszelem a citrom héját. Hagyom kihűlni. Közben a 6 tojás sárgáját kikeverem a porcukorral, valamint a tojásfehérjét kemény habbá verem. Amikor a rizs kihűlt, összeöntöm először a tojássárgájával, majd a habbal, és az egészet jól összekeverem. Kivajazott tepsiben, előmelegített sütőben (200 fokon) sütöm kb. 30 percet (akkor jó, amikor szépen egyenletesen megbarnul a teteje). Önmagában is nagyon finom, de pl. málnaszörppel leöntve. Isteni finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: o.andi, 2010. ápr. 25. 16:31
A rizskoch andi módra elkészítési módja és hozzávalói.