Húsvéti locsolótál... recept
50 perc
A Húsvéti locsolótál... hozzávalói:
1/2 kg főtt sonka
900g főtt zöldség
1/5 dl joghurt
1 evőkanál ecet
1 evőkanál mustár
4 evőkanál olívaolaj
só
bors
cukor
12 db kemény tojás
1 doboz kaviár
Pár szem kapribogyó
2 evőkanál majonéz
1/2 teáskanál fokhagymakrém
1 teás kanál édes piros paprika
fél kanál hagymakrém
1 evőkanál reszelt torma.
A Húsvéti locsolótál... elkészítési módja:
1. a zöldséget lecsepegtetjük. Joghurtból, ecetből, mustárból, olajból öntetet készítünk és sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Ezt az öntetet adjuk a zöldséghez. 2. Meghámozzuk a tojásokat és a félbe vágjuk őket. Kivesszük a sárgáját, szétnyomjuk, vajjal és majonézzel krémesre keverjük, egy kis sóval ízesítjük. 3. Harmadoljuk el a krémet az első részt fokhagymával és borssal ízesítjük, a tojásokba töltjük és kaviárral díszítjük. A második részt paprikával és hagymával ízesítjük, a tojásokba töltjük, és kapribogyóval díszítjük. A harmadik részt tormával és cukorral ízesítjük és a tojásba töltjük petrezselyemmel díszítjük. 4. A salátát meg fűszerezzük, és egy kerek tálra halmozzuk. A főtt sonkát egyenlő darabokra szeleteljük és zöldség tetejére ami a tál közepe szépen rárakjuk. Ha sikerül minden második sonkát feltekerjük mert így mutatósabb lesz. A tojásokat a tál szélére körbe rakjuk igazán mutatós és nagyon finom húsvéti tál.
Jó étvágyat!
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: o.andi, 2010. márc. 9. 12:13
A húsvéti locsolótál... elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.