Pikáns kaporszósz recept




A Pikáns kaporszósz hozzávalói:
1 zacsi szárított kaporlevél (vagy friss kapor felaprítva)
5 dkg vaj
3 ek. liszt
2 ek. barna cukor
1 dl tejszín
fél citrom leve
patikasó, víz

A Pikáns kaporszósz elkészítési módja:
Egy kisebb lábasban megolvasztottam a vajat, hozzáadtam a cukrot, a lisztet, a sót és a kaprot. Közben folyamatosan kevergettem egy habverővel az egészet. Pár perc pirítás után felöntöttem kb. 1,5 liter vízzel és a tejszínnel. Miután felforrt hozzáadtam a citromlevet és pár perc után el is készült ez a pikáns szósz, amit ezúttal könnyű nyári ebédként sült hasábburgonyával és sült virslivel tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. júl. 19. 16:00
A pikáns kaporszósz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.