Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Pikáns kaporszósz recept

Pikáns kaporszósz recept

Elkészítési idő 20 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Pikáns kaporszósz hozzávalói:
1 zacsi szárított kaporlevél (vagy friss kapor felaprítva)
5 dkg vaj
3 ek. liszt
2 ek. barna cukor
1 dl tejszín
fél citrom leve
patikasó, víz


Pikáns kaporszósz

A Pikáns kaporszósz elkészítési módja:
Egy kisebb lábasban megolvasztottam a vajat, hozzáadtam a cukrot, a lisztet, a sót és a kaprot. Közben folyamatosan kevergettem egy habverővel az egészet. Pár perc pirítás után felöntöttem kb. 1,5 liter vízzel és a tejszínnel. Miután felforrt hozzáadtam a citromlevet és pár perc után el is készült ez a pikáns szósz, amit ezúttal könnyű nyári ebédként sült hasábburgonyával és sült virslivel tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A pikáns kaporszósz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook