Burgonyás halfasírt recept





1 db halkonzerv
30 dkg főtt krumpli
1/2 ek. mustár
3 ek. majonéz
3 szál újhagyma
1/2 citrom reszelt héja
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, petrezselyemzöld
a panírozáshoz:
1 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
kevés étolaj a sütéshez
A Burgonyás halfasírt elkészítési módja:
Az összetört főtt krumplihoz hozzákevertem a mustárt, a majonézt, az apróra felvágott petrezselyemzöldet, a vékonyra felszeletelt újhagymát, a reszelt citromhéjat és a halat. Majd ízlés szerint fűszereztem. Ezután kézzel alaposan összekevertem a hozzávalókat, majd pogácsákat formáztam a masszából. A megformázott pogácsákat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába óvatosan beleforgattam. Egy serpenyőben olajat hevítettem és kisütöttem a bepanírozott halpogácsákat szép aranybarnára. Ezután papírtörlőre kiszedtem és a felesleges olajat leitattam a pogácsákról. Azonnal fogyasztható akár önmagában, de tetszőleges körettel is.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. júl. 18. 20:26
A burgonyás halfasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.